És ismét visszatértünk a „mindent bele vegyesen”-sémához, aminek sajnos nem a legjobb az íze.

greysanatomy11.03_2

Meredith képtelen elhinni, hogy Maggie a húga, és, Cristina hiányában, frusztrációját Alexen vezetné le, ám a férfi meg pont, hogy készülne esti prezentációjára, mikor is a kórháztanácsot arról készül meggyőzni, hogy ő jobban illene a tanács tagjai közé, mint Bailey. Derek és Amy egymásnak feszül, mivel képtelenek eldönteni, hogy éppen ki is van feljebb a ranglétrán. Arizona belekezd tanulmányaiba új szakterületén, ám lassan kezd rájönni, hogy kicsit nagy fába vágta a fejszéjét. Callie és Owen közösen új projectbe fog: egy amputáción átesett veteránnak próbálnak az izmok összehúzódását érzékelő robotlábat készíteni, ám már az elején nehézségekbe ütköznek.

És mi a helyzet a betegekkel? Igazából nem sok, hiszen azok egy akkora szeletet sem kaptak a történetből, mint eddig. Persze, van egy fejsérült, motorbalesetes férfi, meg egy másik, akibe belefúródott egy cirka húsz centi átmérőjű faág, de ők igazából senkit sem érdekelnek – komolyan, még egy apró bepillantást sem kapunk a hátterükbe, csak úgy egyszerűen vannak. Pedig milyen érdekes lett volna már végigkövetni az átszúrt fickó történetét! De nem, a házon belüli dráma fontosabb. (Mondjuk legalább a veterán kapott némi figyelmet – katonai ország, mertek volna nem így tenni –, de az ő története is elég lapos volt.)

greysanatomy11.03_4

Geena Davis karaktere visszatért, bár nem sok időre, de még ez is majdnem sok volt. Igazából egyelőre semmivel sem több, mint egy céltudatos, ám igencsak szemét nő, aki lehet, hogy kisbabákkal foglalkozik (a szakterülete a méhen belüli operációk), de egy cseppnyi emberi érzelem sem szorult belé. És ráadásul idegesítő, ahogy beszél – mintha szájzára lenne.

Alex és Meredith szála cuki volt – kis részben Meredith, akiből már tényleg kezd elegem lenni, nagy részben Alex miatt. A zuhanyzós nyitójelenet nagyon ott volt, kicsit visszaköszönt benne a kezdeti évadok abszurd hangulata. Amiért viszont haragszom, az az, hogy nem mutatták meg nekünk Alex és Bailey meghallgatását – Alex gyakorlatilag egész nap arra készült, és arra is kíváncsi lettem volna, hogy Bailey mit mond, ám végül mégis csak az eredményt tudtuk meg (pedig erre a szálra egy egész epizódot fel lehetett volna húzni).

greysanatomy11.03_3

Maggie tényleg kezd egyre szimpatikusabb lenni, és a reakciója is teljesen a helyén volt ebben az epizódban – bár remélem, hogy az ő mitológiájába kicsit majd jobban belemegyünk, egyrészt mert érdekel, másrészt pedig mert jót tenne a sorozatnak egy flashbackes rész. Derek és Amy összetűzését nagyban felesleges drámázásnak tartom – könyörgöm, legyetek már felnőttek, kommunikáljatok már rendesen –, és a Derek és Meredith közti feszültségből is elegem van – ők tipikusan olyan helyzetben vannak most, hogy bármit is tesznek, az nem lesz jó. Közel ugyanígy vagyok Callie-vel és Arizonával is, akik közt a készítők már három évada húzzák a rétestésztát. Velük most már komolyan ott tartok, hogy jobb lenne, ha szakítanának. Owent egyfelől értem, hogy miért akadt ki, ugyanakkor viszont a viselkedése teljesen elfogadhatatlan volt. Viszont akkor még plusz pont: Jackson cuki volt. Komolyan mondom, jelen pillanatban ő az egyetlen, akit nem övez túltekert dráma, és éppen ezért ő a legszerethetőbb.

greysanatomy11.03_1

A múlt heti finom emelkedés után a sorozat ismét visszazuhant az érdektelenség mocsarába. Nem rossz ez, csak már nagyon idegesít az, amit Catleen tavasszal a Trónok harcának esetében szopóspirálnak nevezett. Van itt még potenciál, csak néha már pár jó dolognak is kéne történnie a karakterekkel.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .