Pilotmustra: Strange Empire – The Hunting Party

Kanadát sem kell félteni, ha sorozatokról van szó, erre pedig az egyik legjobb példa idei újoncuk, a Strange Empire. Bár nem csípem a westerneket – azért a Deadwoodot szerettem –, viszont mikor utána olvastam a szériának, kiderült, hogy ezúttal három nő szemszögéből követhetjük végig az az észak-amerikai eseményeket és azonnal berántott magának a sorozat. Most már csak az a kérdés, hogy én vagy Orlissa írjuk-e róla az évadértékelőt?

strangeempire.s01.e01.4

1869-ben Montana környékén néhány utazó az éppen alakuló Kanadába igyekszik föld, szerencse és munka reményében. Ide tart Rebecca (Melissa Farman), orvos férjével – a pár nem rég házasodott össze, miután a férfi előző felesége meghalt. Rebecca az állomásháznál találkozik az indián származású Kattel (Cara Gee), aki férjével és két fiukkal tart új otthont vásárolni maguknak. Ám a közös út első estéjén rájuk támad egy indián horda, mialatt a férfiak vadásznak, ugyan sikerül némelyiküknek még időben megérkeznie, azonban reggelre majdnem mindegyikük meghal, viszont szokatlan módon feleségeik és lányaik nem sérülnek meg. Kat a már korábban felbukkant John Slottert (Aaron Poole) vádolja a mészárlással, és hiába figyelmezteti Rebeccát, hogy a férfit hátsó szándék vezérli, mikor felajánlja segítségét az özvegyeknek. A segítség pedig abban áll, hogy elviszi a túlélőket (vagyis minden nőt) Janetownba, az otthonába.

strangeempire.s01.e01.2

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mekkora öröm számomra, mikor női főszereplőkkel készül egy sorozat. A leggyakrabban, ha egy női központú szériát látni a tévében az valójában sztereotipikusan ábrázolja a másik nemet, vagy éppen szexista kellékké degradálja őket. Az pedig tényleg a legfurcsább, hogy azok a show-k képesek valódi nőalakokat felvonultatni, amik nem éppen a szereplőkkel való finom bánásmódjuk miatt híresek (például a Sons of Anarchy vagy az OZ). Úgyhogy egyáltalán nem meglepő számomra, hogy a Strange Empire is egy ilyen jellegű szókimondó, brutális és mégis realisztikus sorozat.

strangeempire.s01.e01.1

A három főszereplő hölgy mindegyike teljesen eltérő jellemmel rendelkezik, de mindegyikük olyan világban próbál érvényesülni, amit a férfiak uralnak. Rebecca a visszahúzódó, félénk, ám rendkívül intelligens hölgy; Kat származása miatt is vadabb jellem, aki nem fél megvédeni azt, ami számára fontos; Isabelle (Tattiawna Jones) pedig az eltökélt és okos nő, egy erőszakos és durva férjjel az oldalán.

A sorozat intrója magával ragadó és karakteres, a zeneválasztás zseniális, és nekem külön tetszettek a felfordított betűk a színészek nevében. A főcím feladata, hogy bevezessen minket a széria stílusába, ez pedig maradéktalanul megtörtént.

strangeempire.s01.e01.3

Nem tudom, hova fog kilyukadni a sorozat, vagy mi lesz a szereplők sorsa – lesz-e egyáltalán lehetőségük arra, hogy az életüket jobbá tegyék egy veszélyes világban, ám én kíváncsi vagyok rá, és garantáltan nézni is fogom a Strange Empire-t. Ha csak egy újonc sorozatot akarsz elkezdeni idén, akkor ez legyen az!

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés:Komancsok holdja (2008), 1. évad | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.