Amennyire ígéretes játéknak tűnt a The Forest, nagyjából akkora csalódás is ért a végigjátszásakor. Azzal hitegetett ez a kis túlélőhorror-szerű játék, hogy valamivel – akármivel –, de kilóg a többi hasonló kategóriás műk sorából, azonban nem így lett, és rossz volt csalódni benne.

 The Forest2

A történetben egy repülőgép szerencsétlenség következtében egy „lakatlan” szigeten landolunk, és változatos módokon próbáljuk túlélni az időjárási viszontagságokat, és a ránk vadászó kannibálok hadát. Igen, mert itt olyanok is vannak, és kicsit sem barátságosok, azon meg egyáltalán ne lepődjünk, ha minimum kismilliószor tesznek el minket láb alól – csupán a játék elején járva. Persze utána mi is visszavághatunk bottal, baltával, molotov-koktéllal – igen, mert csak arra fogom használni a tisztaszeszt, hogy robbanószert csináljak belőle, abszolút logikus.

 The Forest3

Szóval a The Forest hozza a kötelező sablonelemeket: egyedül túlélés, gyűjtögetés, bizarr és logikátlan dolgok készítése, valamint a kicsit sem ijesztő ellenfeleket. De ezen kívül semmi más sincs, ami akár egy kicsit is előrébb vinné a játékot. Ilyenkor persze a kocka ad még egy esélyt neki, hogy talén a vége jó lesz – aha, hát ez itt nem jött be. Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy hogyan ér véget a The Forest.

 The Forest1

Grafikaügyileg messze átlagos, néhol még meglehetősen zavaró is – főleg amikor a kamerát kezeled, és az beragad –  viszont az egyetlen dolog, amire nem lehet panaszom, az a zene, amik néhol már igen életszerűek, és jól is vannak beadagolva a játékmenetbe. Ezt nagyon is eltalálták a készítők, de nem lesz olyan ezen a világon, aki csak a zenéjéért fog végigvinni egy játékot.

 The Forest4

A The Forest gyújtani próbált az éjszakába némi fényt, ám ez nagyon nem sikerült neki: sablonos, vontatott, és néha kifejezetten zavaró az, hogy szinte már hülyének néz a játék. Talán még szódával elmegy kategória a durvább gamereknek, de kezdőknek vagy a stílus kedvelőinek egyáltalán nem tudom ajánlani ezt a játékot – van helyette jó pár, sokkal érdemlegesebb game is a piacon (Dead Island).

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .