Hát, Romero papa megint hozta a formáját – ezzel a kis hajmeresztőnek ígérkező szériának köszönhetően feléledt bennem újra a remény, hogy nem ment el teljesen az öreg esze. De, lőjünk is egyből a zombik közé, és vegyük jobban szemügyre a Town of the Living Deadet.

 TOTLD s01e014

Az alaptörténet nagyvonalakban annyi, hogy egy amatőr filmes stáb elmegy az Alabamai Jasperbe, hogy az ott lakókról forgassanak egy tényfeltáró dokumentumsorozatot – valamint a hat évvel ezelőtti zombiinvázióról. Az elkövetkező tizenkét részben pedig a jasperi családok zombi időszak alatti életébe nyerhetünk betekintést, ahogy felidézik a hat évvel korábbi eseményeket.

 TOTLD s01e012

A történetet ennyiben össze is tudom foglalni. Jó, zombis történeteknél nem mindig várhatunk el eposzi magasságokat, vagy mély értelmű drámát és hála az égnek, itt nem is kapunk olyat. Maga a sorozat egy eléggé parodisztikus jellegű mű, ellentétben a ma futó, meglehetősen komoly hangvételű zombis sorozatokkal (The Walking Dead). Itt az emberek nem félnek a zombiktól, hanem csak a napi rutin szerint kiiktatják őket – ezeket természetesen visszajátszásokban láthatjuk. Itt az a kulcsmondat, hogy a zombik nem a félelemkeltés újabb eszközei, hanem egy egyszerű filmes kellék, ami azért ritkaság az ilyen típusú szériáktörténetében.

 TOTLD s01e011

A szereplők egytől-egyik ismeretlenek, de ennek is megvan a maga előnye és varázsa: jó látni a vérfrissítést a szakmában, valamint azt, hogy esélyt adnak az újoncoknak, akik lehet, hogy nem éppen a legjobbak, de a Town of the Living Deadben hozzák az elvárt minőséget. És, bár a maszkírozás hagy némi kívánnivalót maga után, itt még a zombikba (és azok megvalósításába) semtudok, vagy csak nem akarok belekötni – Romero-féle élőholtak, és ezzel már mindent el is mondtam róluk.

 TOTLD s01e013

Személy szerint én várom ezt a sorozatot, mert érdekesnek és valamilyen szinten innovatívnak is tűnik, meg azért külön öröm, hogy Romero végre újra elővette a régi énjét, és nem B-kategóriás vackokat rendez, mint ahogy azt legutóbbi baklövésénél tette (Survival of the Dead). Zombi mániásoknak kötelező mű, de alapvetően mindenkinek tudom ajánlani, aki csak egy kicsit is szereti a horrort, vagy éppen a horror paródiákat.

Szerző

Hanama
Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .