Hát, Romero papa megint hozta a formáját – ezzel a kis hajmeresztőnek ígérkező szériának köszönhetően feléledt bennem újra a remény, hogy nem ment el teljesen az öreg esze. De, lőjünk is egyből a zombik közé, és vegyük jobban szemügyre a Town of the Living Deadet.

 TOTLD s01e014

Az alaptörténet nagyvonalakban annyi, hogy egy amatőr filmes stáb elmegy az Alabamai Jasperbe, hogy az ott lakókról forgassanak egy tényfeltáró dokumentumsorozatot – valamint a hat évvel ezelőtti zombiinvázióról. Az elkövetkező tizenkét részben pedig a jasperi családok zombi időszak alatti életébe nyerhetünk betekintést, ahogy felidézik a hat évvel korábbi eseményeket.

 TOTLD s01e012

A történetet ennyiben össze is tudom foglalni. Jó, zombis történeteknél nem mindig várhatunk el eposzi magasságokat, vagy mély értelmű drámát és hála az égnek, itt nem is kapunk olyat. Maga a sorozat egy eléggé parodisztikus jellegű mű, ellentétben a ma futó, meglehetősen komoly hangvételű zombis sorozatokkal (The Walking Dead). Itt az emberek nem félnek a zombiktól, hanem csak a napi rutin szerint kiiktatják őket – ezeket természetesen visszajátszásokban láthatjuk. Itt az a kulcsmondat, hogy a zombik nem a félelemkeltés újabb eszközei, hanem egy egyszerű filmes kellék, ami azért ritkaság az ilyen típusú szériáktörténetében.

 TOTLD s01e011

A szereplők egytől-egyik ismeretlenek, de ennek is megvan a maga előnye és varázsa: jó látni a vérfrissítést a szakmában, valamint azt, hogy esélyt adnak az újoncoknak, akik lehet, hogy nem éppen a legjobbak, de a Town of the Living Deadben hozzák az elvárt minőséget. És, bár a maszkírozás hagy némi kívánnivalót maga után, itt még a zombikba (és azok megvalósításába) semtudok, vagy csak nem akarok belekötni – Romero-féle élőholtak, és ezzel már mindent el is mondtam róluk.

 TOTLD s01e013

Személy szerint én várom ezt a sorozatot, mert érdekesnek és valamilyen szinten innovatívnak is tűnik, meg azért külön öröm, hogy Romero végre újra elővette a régi énjét, és nem B-kategóriás vackokat rendez, mint ahogy azt legutóbbi baklövésénél tette (Survival of the Dead). Zombi mániásoknak kötelező mű, de alapvetően mindenkinek tudom ajánlani, aki csak egy kicsit is szereti a horrort, vagy éppen a horror paródiákat.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .