Az óra, amire hónapok óta vártunk, végre elérkezett: új epizód kedvenc zombi-apokalipszisünkből. Kemény cliffhangerrel ért véget a negyedik évad, és a szálat pontosan ott vesszük most fel, ahol korábban elejtettük.

walkingdead.s05.e01.1

Carol (Melissa McBride) és Tyreese (Chad L. Coleman) a kicsi Judith-tal tart Terminus felé, remélve, hogy ott biztonságra és talán társaikra lelnek, ám útjuk keresztezi egy zombi hordáét, ami majdnem a végzetüket okozza, ám egy hosszas lövöldözés hangja eltereli az élőhalottakat. A zaj Terminus felől érkezik, ami óvatosságra készteti Carolt, és hőseink hamarosan rá is bukkannak egy felfegyverzett férfira. Mialatt Carol álcázva megközelíti a helyet, addig Tyreese a kicsivel és a foglyul ejtett fegyveressel marad, aki mindent megtesz, hogy az amúgy labilis lelkiállapotú férfit kizökkentse.

Rick (Andrew Lincoln), Daryl (Norman Reedus), Michonne (Danai Gurira), és a többiek bezárva, ám kicsit sem beletörődve várják sorsukat, vagyis ez esetben a halált. De mikor már azt hinnék, kiszabadulhatnak, akkor éri őket egy igazán nagy meglepetés, és mire felocsúdnak, már a saját kivéreztetésükre érkeznek meg a főépület falain belül. Azonban az utolsó pillanatban történik valami, ami talán a szabadulásukat jelentheti, a kérdés csak az, hogy tudnak-e a lehetőséggel élni?

walkingdead.s05.e01.2

Alapvetően szeretem, ha a Walking Dead a lassabb, és kevésbé eseménydús epizódokat szállít nekem, ám azt kell mondanom, a mostani pörgős és feszes rész igazán az ínyemre volt. Minden mozzanat, minden pillanat tökéletesen volt megkomponálva és összepárosítva, a kettészakadt csapat egyik felére ható események, a csoport másik felére is hatással voltak. És mivel az előző epizódnál tudtuk, mi fog történni, így azonnal egyértelművé vált, hogy Carol és Tyreese mit hallanak.

Azért aggódtam a szereplőkért rendesen, hiszen a legsúlyosabb pillanatokban még Daryl arcán is félelmet és a rettegést láttam (szép volt, Norman!). Talán Glenn (Steven Yeun) volt az egyetlen, aki az utolsó pillanatban is elszántan várta a végkifejletet. Ismét dicséret illeti a színészeket, hiszen a legfelfokozottabb pillanatokban is hitelessé tették az általuk megformált karaktereket – komolyan mindenki brillírozott.

walkingdead.s05.e01.3

Örültem, hogy valamennyire Terminus lakói is kaptak egy kis háttér sztorit, de azért többre számítottam. Leginkább az a külön szoba piszkálta a fantáziámat, ahol a gyertyák és a feliratok szerepeltek a falon – érdemes lenne azt a jelenetet kikockázni és elemezni. A folyamat, amit a terminusiak kitaláltak amúgy zseniális – persze leszámítva a kannibálos részt –, felosztva minden munkafolyamat, okosan és precízen – érdemes lenne tőlük tanulni. Bár attól az idézettől, amit mondogattak, kirázott a hideg, meg egy kicsit felkavarodott a gyomrom.

Az epizód utolsó jelenetén majd’ megszakadt a szívem, egyszerre felemelő és szívszorító percek voltak ezek, fantasztikus zenei aláfestéssel. De javaslom mindenkinek, hogy ne kapcsolja le azonnal a lejátszót, ugyanis akad egy extra jelenet is.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

5 thoughts on “The Walking Dead S05E01 – No Sanctuary”

  1. Én kissé csalódott vagyok, egy részben lerendezték az egész Sancuary dolgot… Jó volt csak reménykedtem benne hogy legalább 2-3 rész lesz ez, minimum. Mondjuk megnéznék pár részt egy nagyvárosi környezetben, az első évad elejéhez hasonlóan.

    1. Én úgy vagyok vele, ha ezt az erős ziccert kihagyták, akkor vajon milyen ezerszer erősebb dolog lehet még a tarsolyukban? Alig várom, hogy kiderüljön! Catleen

      1. Az a baj hogy szerény véleményem szerint storyban eddig sem nagyon bírt alkotni. Az átlagos túlélősdi bejön nekem még elnyújtva is mint a 4. évad második fele, de ezen kívül nem volt más csak egy-egy nagyobb csoportal való összezördülés stb. Ezért vágyom személy szerint valami betondzsungeles túlélősdire, feelinges lenne. 😀

        1. Én mondjuk odáig meg vissza vagyok a negyedik évad lassabb és kiforrottabb tempójáért, de valóban egy kis betondzsungel jól jönne – ez pedig egyáltalán nem elképzelhetetlen tekintve, hogy mit beszéltek a helyzet megoldásáról a konténerben.

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .