Okés, én alapvetően vevő vagyok bármilyen poénra, legyen az szőkenős, kajás, kövér, robbanós vagy ezek keveréke, de a második része a Town of The Living Deadnek, a Premature Explosion ezeket olyan jól ötvözi, hogy arra már megfelelő kifejezést szótárban is nehéz lenne találni. Jöjjön hát az a rész, ami megtanította nekem, hogy a bombakészítés művészetét a könyvtárban a legjobb megismerni.

TOTLD s01E021

Alapvetően ez egy humoros kis sorozat, több, különféle poénforrással. Ezek közül persze a legszembetűnőbb a rendező  és a helyiek kapcsolata – a nagyvárosi feltörekvő fenegyerek és a vidéki zombi mészárosok párosítása egy kiaknázási lehetőségekben bővelkedő téma. A másik, ebben a részben bemutatott poén az a „stáb” team egyik tagjának azon ötlete, hogy robbantgassanak mindenfelé – mert az úgy poénos. Itt felmerült bennem az is, hogy ez a tag talán Michael Bay kémje, de utána megnyugodtam, mivel nem ő a robbantás szakértő (bár szeretne az lenni), hanem Chance (igen, ez a neve), aki egyből az első jelentében meggyőz arról, hogy nem egészen százas – olyan, mint Santorini az Atlantisz- az elveszett birodalomból.

 TOTLD s01E024

De tovább evezve, a rész bővelkedik meglepetésekben, jó beszólásokban, kis társadalmi fricskákban és két hülyében, akik mindent fel akarnak robbantani, miközben az újonc színészpalánta Chase idegeskedése miatt vagy öt percig áll, de közben úgy vibrál, mint akibe 220-at vezettek. Aztán persze beüt egy kicsit nagy baki és mindenki megharagszik a két piromániásra, de végül minden rendbe jön – csak a felvett anyag lett olyan, hogy én sikítottam a röhögéstől.

 TOTLD s01E023

A színészi játék is azért kitesz magáért. Az, hogy mindenki magát alakítja egy remek húzás, és nem mellesleg hozzák a készülő sorozatban elvárt szerepét – sorozat a sorozatban, ez valami isteni! Meg aztán látunk robbanást, hajlakkal előidézett tűzcsóvát, még mindig kicsit furcsán maszkírozott zombikat, és ez együtt egy olyan kavalkád, amiből csak jó dolog sülhet ki.

 s01_e0102_01_141269955978___CC___685x386

Mielőtt a zombik betörnek a lakásba, utolsó szó jogán annyit, hogy ha a többi rész is olyanra sikerül, mint a Premature Explosion, akkor rekeszizomgörcsben fogunk meghalni – már, aki tud angolul. És zárásként még ennyit: sajnos félre lettem informálva, ugyanis Romero papa nem sokat ad ennek a sorozatnak a színvonalához, hogy pontosabb legyek semmit, pedig már kezdtem örülni, hogy újra nyeregben van az öreg. De az mindenképpen egy pozitív dolog, hogy a sorozat egy ilyen nagy név nélkül is így tud remekelni.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “Town of The Living Dead S01E02 – Premature Explosion”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .