A State of Decay amióta csak kijött, az egyik kedvencem, így kissé ferde – de reménnyel teli – tekintettel álltam neki a DLC végigjátszásnak, és bevallom, kicsit sem bántam meg. Párszor ugyan előjött belőlem a kamionos, de ennek a története majd csak lentebb kerül leírásra. Következzen hát a State of Decay: Breakdown.

State of Decay-breakdown1

Első pillantásra azt sem tudtam, hogy mi a helyzet, aztán persze a rám támadó zombik hada gyorsan felébresztett –és sikerült a vérnyomásomat az egekig emelnie. Mert bizony a Breakdown nem cicózik, egyből bele csap a lecsóba és, ha nagyon utál minket a karma, akkor egyből egy hordányi zombi elé vet minket a sors – jobb esetben egy bottal a kezünkben. Mert, hogy itt még az alap dolgokat is úgy kell meglelni, hogy az már szinte felér egy Mission Impossible résszel: folytonos bujkálás, gyorsan biztos rejtekhelyet keresni, esetleges túlélőt megmenteni – csak azért, hogy a végén legyen egy buszunk, amivel tova tudunk száguldani a nagy semmibe. Vagy mégsem?

 State of Decay-breakdown2

Nos, a sors iróniája ebben a játékban nagyban hasonlít elődjéhez: azt várjuk, hogy lesz menedék, feloldozás ez alól az apokalipszis alól, de aki erre tippelne – annak nincs ötöse a lottón. Ez a játék egy kőkemény szekatúra, de huszadjára is élvezhető, mert sosem tudod pontosan, hogy mi lesz a következő pillanatban. Biztos hely vagy hordaroham? Sima zombi vagy egy feral? Sosem tudhatod, melyik bokorban vagy házban rejtőzik egy csordányi vörös szemű nyomi, akik több ízben is látni szeretnének – és ezt a kiszámíthatatlanságot csak imádni lehet, már amikor nem akarod szétverni a játékot dühödben, de ez mellékes.

 State of Decay-breakdown3

A grafika semmit sem változott, a hangulat, ha lehet még komorabb és ijesztőbb, egyetlen gond van vele: még ha végig szívat is a játék, hamar kijátszható – így azért valamit veszít a varázsából. Az eredeti State of Decay hosszú, és kissé talán már vontatott is volt, itt meg pont az ellentéte ennek a baki: túl rövid, és nem lehet annyira kiélvezni, mint az elsőt – hacsak nem mész neki még egyszer.

 State of Decay-breakdown

State of Decay: Breakdown hozza a tőle elvártakat, hogy bizonyos dolgokban még túl is szárnyalja azokat, csak annyira nem sok a cselekmény. Ettől függetlenül egy szeretnivaló játék, minden horrorfan kockának tudom ajánlani, egy jó adag nyugtatóval karöltve, hogy még véletlensül se essen baja a játéknak – főleg amikor már huszadjára nyírnak ki.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “State of Decay: Breakdown”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .