Ha az előző filmre azt mondtam, hogy olcsó vígjáték, akkor a Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó már a rossz vígjáték kategóriájába esik. Ugyanis mindent, ami az előzőben még szerethető volt, azt itt módszeresen kiirtották az alkotók, így kaptunk egy hiteltelen Négyest, egy kiszámítható végkifejletet és vacak poénokat.

fantasztikusnegyes.2.3

Reed (Ioan Gruffudd) és Sue (Jessica Alba) az esküvőjükre készülnek, ám minden egyes alkalommal közbejön valami váratlan esemény, amit kizárólag a Fantasztikus Négyes oldhat meg – igen, most már hivatalosan is ők a világ megmentői. Ben (Michael Chiklis) is boldog szerelmespárt alakít vak barátnőjével, Aliciával (Kerry Washington), miközben Johnny (Chris Evans) kezd egy kicsit féltékeny lenni a turbókéló gerlicékre maga körül. Azt azonban egyikük sem tudja, hogy a világok elpusztítója, Galaktus úton van a Föld felé. Galaktus érkezésének hírnöke az Ezüst Utazó (Doug Jones), akit a Négyes képtelen legyőzni, így kénytelen-kelletlen segítségek kérnek Victor von Doomtól (Julian McMahon), akinek persze megvan a saját terve.

Nos, a történettel úgy alapvetően semmi baj sincs, hiszen mind Galaktus, mind az Ezüst Utazó önmagában érdekes karakter, akik igencsak felrázzák bolygónk amúgy sem nyugodt életét, ám a film bődületesen rosszul közelítette meg ezt a két negatív figurát. Az Utazó kálváriája és személyes tragédiája inkább egy csöpögős szappanoperához hasonlított, míg Galaktus eredetéről és erejének nagyságáról semmilyen valódi támpontot nem kapunk – pedig erre még egy Nintendo Wii-re kiadott játék is képes volt.

fantasztikusnegyes.2.1

Reed és Sue szerelmi szála annyira csöpögős, nyálas és gejl, hogy szó szerint megfeküdte a gyomromat – egyszerűen nem tudom mire vélni a készítőktől ezt az erőltetett “össze akarunk házasodni, de valami mindig közbejön” dolgot. Ami azért is szánalmas, mert mindig, mikor az oltár előtt állnak, az esküvő tip-top, mintha csak egy katalógusba fotóznák, pedig csak pár napja volt valakinek (hogy kinek, az persze rejtély) megszerveznie az egész hacacárét, ráadásul különböző tematikák szerint.

Johnny szintén kezdett átcsúszni a viccesen hebehurgya srácból egy idegesítő és bunkó taggá, akire szintén ráerőltették ezt a romantikus elemet – most komolyan, miért baj, ha valaki egyedülálló? Bár az előző filmben Ben és Alicia szerelme bájos volt, itt már ezt a szálat is sikerült túlhúzniuk a készítőknek, pláne mivel Benben már semmiféle identitásválságot nem lehetett tetten érni.

fantasztikusnegyes.2.2

Talán Dr. Doomot nem sikerült annyira elrontani, mint a többieket, hiszen a történetben ő volt az egyetlen, aki használta az eszét, figyelt, és ahelyett, hogy mindenféle ostoba magánakciókba kezdett volna, megvárta a legmegfelelőbb pillanatot, hogy lépjen, és ezzel az okos húzással ki is érdemelt egyfajta sikert – az már mondjuk más kérdés, hogy ezt mennyire lehet annak nevezni.

A káosz és a rombolás most sokkal több szerepet kapott, mint az előző epizódban, és a szerencsétlen járókelők bizony szenvedtek rendesen – de végül is miért bújnának el egy kitörni készülő sötét felleg elől? A statiszták mostani produkcióját leginkább a Transformers-filmek ostoba és lealacsonyító stílusához tudnám hasonlítani, hiszen Michael Bay ott mutatta be profin, hogy mennyire nem képes jól mozgatni a tömegeket, és azóta ezt kezdi átvenni tőle mindenki.

fantasztikusnegyes.2.4

Sajnos az előző filmhez képest hatalmas minőségbeli romlást láthattunk a Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazóban – ami azért is problematikus, mert a 2005-ös előd is gyenge volt. Ha netalántán mégis erre tévedne Galaktus, javaslom, elsőnek ezen film alkotói gárdáját ajánljuk fel neki, talán akkor megbékél (vagy elrontja a gyomrát) és továbbáll.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .