Resurrection Z. Először azt hittem, hogy a készítők egy újabb fajta, keményebb zombit tesznek majd bele a sorozatba –, de sajnos tévedtem. Még ennek a ténynek is jobban örültem volna, mint amit helyette kaptam: vallási, utópisztikus mániások. Nem tudok hova gratulálni.

Z Nation s01e062

Ebben a részben csapatunk Hannibal környékén járkál, amikor összefutnak ezekkel a kicsit sem barátságos fanatikusokkal, akik persze el is fogják őket. Utána jönnek a különféle fimon zombi kivégzések – amik egy eléggé dilis prófécia alapján megy – eközben 10K meg éli „vidám” kis világát, miközben próbálja megmenteni a többieket, majd egy elég szerelmetes jelenetsor után búcsúzhatunk egyik legfőbb szereplőnktől.

 Z Nation s01e063

Őszintén, mi is a véleményem erről a részről? Hogy full elegem van a sablonok járatásából, a kiszámíthatóságból, és abból, hogy bár meghalt egy fontosnak titulált szereplő, a szívembe mégsem keletkezett űr, mert annyira lényegtelennek éreztem a karakterét, hogy az eddigi hat rész alatt kicsit sem tudott megfogni.  Valamint a fanatikusok: pár résszel korábban kaptunk kannibálokat, most meg ezeket. Jó, alapvetően logikus, mert el lehet képzelni, hogy vannak ilyen személyek, de simán kilehetett volna hagyni őket. Nem annyira rossz ötlet, csak teljesen felesleges.

 Z Nation s01e064

Már csak egyetlen szereplőn tudok örülni– Doc-on kívül –, az 10K. Ő igazi fasza gyerek, nem rinyál, nem esik kétségbe, és minden helyzetben talál megoldást. A humora hagy némi kívánnivalót, de ezt nem rovom fel neki. És ez is dong: alig kettő vagy három szereplőt tudnék megnevezni, aki komolyabb jellemrendszerrel rendelkezik, a többiek meg kaptak egy tragikus múltat és csókolom. Aláírom, nem kell minden szereplőnek teljesen kerek egésznek lennie, de azért az alaptól egy kicsit többet kéne nyújtaniuk.

 s01_e0105_08_141294777359___cc___640x360

A Resurrection Z ezért egy bizonyos fokú visszaesés volt nekem: több a sablon, egyre kiszámíthatóbb a cselekmény –, de ennek nem kéne kötelezően így lennie, csak valaki nagyokos nem veszi a fáradságot némi kreativitásért. Remélem ez a pillanatnyi mélypont nem fog tovább növekedni, mint anno a The Strainesetében.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “Z Nation S01E06 – Resurrection Z”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .