Magi: The Labirynth of Magic

Már az első részével teljesen magával ragadott a Magi: The Labirynth of Magic című sorozat, és az  általam elvárt dolgokhoz képest sokkal jobbat kaptam. A 2013 méltán egyik legjobb sorozata az Attack on Titan mellet. De, gyere most mese szól….

 Magi1

Történetünk egy, a Közel-kelet hangulatát idéző világban játszódik, amit a nagy uralkodó, Solomon hozott létre. Később hátrahagyott az emberek számára három Magit – három hatalmas erejű személyt, kiknek feladata kiválasztani az eljövendő korok királyait és a jó hatalmát megőrizni. Ebben a világban válik hőssé Aladdin – a földkerekség talán legcukibb főhőse –, a negyedik Magi, a tolvaj és herceg Alibaba, valamint a Fanalis néphez tartózó, ex-rabszolga Morgiana. Az ők és persze válogatott társaik kalandjainak kezdetét kísérhetjük figyelemmel az első évadban.

 Magi4

Történeti cselekményt tekintve itt ismerjük meg a főbb szereplőket – jókat, rosszakat, hülyéket egyaránt – valamint a krízis kezdetét és eléggé durva kibontakozását, aminek tetőpontja a második évadban fog majd bekövetkezni. A hangulat végig remek, a karakterek kidolgozása, múltjuk, jellemük finom adagolása is azt éri el, hogy szinte nem lehet nem szeretni őket. És, ha már szereplők: kevés az olyan anime ahol el tudom azt mondani, hogy kedvelem a főhőst, de itt egyenesen imádom. Aladdin egy hihetetlenül aranyos, eleinte naiv kisfiú, aki rajong a kajáért és a mellekért, de harcban sem utolsó.  Akikkel kisebb bajaim vannak, az Alibaba, és néha Hakuryuu, alapvetően nagyon is jók, de bizonyos esetekben nem tudom hová tenni a hisztinek beillő megszólalásaikat vagy reakcióikat. Aki viszont abszolút etalon volt a számomra, az Sinbad. Eleve jól indul nálam az a szereplő, aki Daisuke Ono hangján szólal meg, de az ő karaktere erre még rátesz jó pár lapáttal (lásd Top öt anime pasi).

 Magi3

A fő gonoszok is ügyesen lettek megalkotva, látszik a céljuk – ami minden, csak nem jó –, az ő szempontjukból elég logikus is, ám a fő „szóvivőjüket”, a lányok egyik kedvencét, Judalt valahogy nem sikerült a szívembe zárnom, pedig én általában bírom a szociopata rosszfiúkat. Maga a szervezet, az Al-Thamen igazi mozgatórugói itt még nem kapnak akkora reflektorfényt, de ami késik, az ugye nem múlik.

 Magi2

A Magi: The Labirynth of Magic elsősorban a lányok szívét nyerte el válogatott hímjei által, ám ez önmagában még kevés lett volna a sikerhez. Megvan benne az a bizonyos plusz, ami kortársai többségében nem fellelhető. Remek a történet, jók, sőt egyenesen kiválók a karakterek, és már én is alig várom, hogy a második évadot is lekalapáljam hamarosan.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

4 hozzászólás

  1. Visszajelzés:Anime Challenge kezdő szint - Yugioh Zexal | Watchaholics

  2. Visszajelzés:Top 5 (+1) elhunyt anime karakter | Watchaholics

  3. Visszajelzés:5 szeretett, később meggyűlölt karakter | Watchaholics

  4. Visszajelzés:Koutetsujou no Kabaneri SE01E11 - Burning Life | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.