Most egy igazi klasszikus nagyágyú kerül terítékre, méghozzá egy magyar főszereplésével. A Minden lében két kanál méltán híres sorozat, azt azonban még mindig nem értem, hogy miért csak egy évad készült belőle?

mindenlebenketkanal.s01.2

Lord Brett Sinclair (Roger Moore) igazi angol nemes férfi: előkelő, kiválóan beszél több nyelven, kifinomult oktatásban volt része és mindezek mellett egy igazi sármőr, tökéletes ellentéte Danny Wilde-nak (Tony Curtis), az egykori nincstelen bronxi fiúnak, aki saját erejéből küzdötte fel magát a csúcsra. Azonban egyvalami közös kettejükben: már annyira elkényelmesedtek vagyonukban, hogy már azt sem tudják, mit kezdjenek a szabadidejükkel, ezt pedig megelégeli Fulton bíró (Laurence Naismith), aki egy kisebb csapdával ráveszi Sinclairt és Dannyt, hogy ideje lenne tenniük valamit a jó érdekében. Fulton innentől fogva arra használja fel kettejük felett gyakorolt befolyását, hogy a törvény kezei közül kicsúszott ügyeket felgöngyölítsék, és igazságot szolgáltassanak. Eleinte még Fulton maga ad feladatokat Dannyéknek, ám a páros lassacskán összeszokik, és már saját erejükből is képesek megtalálni azt, akinek szüksége lehet a segítségükre.

Ugyan az ellenségből lett barátok mára már lerágott csontnak számítanak, ám a 70-es években ez még egy igencsak új stílusnak számított, és talán nem véletlen, hogy sokan a Minden lében két kanálra vezetik vissza ennek az eredetét. A sorozat a már jól megszokott egy epizód egy esettel dolgozik, de ezt olyan egyedi angol stílusban teszi, amit azóta sem sikerült lekoppintania senkinek – ez pedig leginkább a színészpárosnak köszönhető.

mindenlebenketkanal.s01.3

Roger Moore és Tony Curtis annyira uralják a képernyőt, hogy érthető, miért nem hoztak be melléjük több állandó szereplőt, ugyanis ők ketten képesek lettek volna bárkit elhomályosítani humorukkal és játékukkal. Moore, mint a kékvérű angol Sinclair pontosan azt a fölényeskedő stílust képviseli, amit egy ilyen kaliberű úriembertől elvárnánk, ugyanakkor Curtis, mint a semmiből a felső tízezerbe felverekedett amerikai, Dannyként egyszerűen imádnivalóan pimasz – talán nem én vagyok az egyetlen, aki hezitálna, hogy most felpofozza, vagy inkább megcsókolja.

Moore és Curtis kapcsolata korai bromance-nek minősülne –, ha már ez a férfiak közötti testvéri barátságot jelölő kifejezés annyira ismert – és akkoriban ezt csak William Shatner és Leonard Nimoy tudhatta magáénak. Kettejük között bombasztikus módon működik a kémia, igazi cimborák, akik csipkelődnek egymással, beszólogatnak (néha elég durván), ám golyó elé vetnék magukat a másikért. Talán ehhez igencsak közrejátszott Tony Curtis, vagyis Kertész Tamás sajátságosan pimasz humora is, amiről hihetetlen pletykák keringenek.

mindenlebenketkanal.s01.1

A sorozatban természetesen feltűnnek gyönyörű autók, még gyönyörűbb nők – és ezek a nők bizony mindig elcsavarják a fiúk fejét –, drága italok és fondorlatos események – bár ezt a stílust át tudták volna adni a James Bond-filmek is.

A Minden lében két kanált nemcsak a nosztalgiafaktor emeli piedesztálra, hanem a minőségi szórakoztatás, a kiváló színészek és az egyedi humor. Biztos vagyok benne, hogy már mindenki látott belőle néhány epizódot, ám érdemes (legalább) egyszer az összeset végignézni.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .