Town of The Living Dead S01E03 – Zombie Karate

Nem hitem volna, hogy bármi is képes lesz túlszárnyalni a második rész baromságait, de a Zombie Karate névre keresztelt harmadik rész majdnem megcsinálta.  Eddig is imádtam ennek a sorozatnak a humorát, most viszont még inkább a szívemhez fércelte magát.

 TOTLD S01E034

Ebben a részben Tina eléggé elkezd aggódni a csapat épségéért, így felfogad egy harcművészeti instruktort, ám ezzel szembekerül Johnnal, akinek időközben újabb tetemes problémával kell megküzdenie – név szerint az anyjával. Közben pedig menne a forgatás ezerrel, de hát azokat a fránya önvédelmi dolgokat muszáj mindenkinek betanulnia.Nem kell mondanom, hogy mi fog ebből kisülni nem hétköznapi eseménysorozatból, de azt garantálom, hogy az epizód végére megint minden néző a kórházban fog kikötni röhögő görccsel.

 TOTLD S01E031

A Zombie Karate egy kis ízelítőt ad a zombis horrorok azon sémájából, hogy nem elég a pisztolyokkal vagy a machetével jól bánni, bizony néha be kell mocskolnia az embernek a kezét egy kis zombi vérrel – meg egyéb finomságokkal. Vicces látni a sok szerencsétlenkedő vidéki embőcöt, akik zombis tapasztalatuk ellenére nem sokat konyítanak a harcművészetekhez, de a sorozat kedvéért persze mindent megtesznek. Tetszett még Tina és John kis konfliktusa, John anyjának kissé sablonos, de történetbeillő személyisége, és az is, hogy így kaptunk némi vérfrissítést – jó az, hogyha néhány részenként megjelennek új arcokat.

 TOTLD S01E033

Szerintem ezt a szériát már nehéz lesz leütni a jó kategóriából hiszen paródiaként nem kell és nem is veszi magát komolyan, mind a történet mind a szereplők hajmeresztőek, de ez a legnagyobb erényük is – ahol kell, ott hozzák a sablont, de alapvetően látszik, hogy itt mindenki önmagát adhatja és adja is. A humorfaktor, bár a Premature Explosionban valamivel ütősebb volt, itt most robbanás helyett csomó, kezdetben szerencsétlenkedő tagot figyelhetünk és röhöghetünk ki.

 TOTLD S01E032

Mindent összefoglalva, aki eddig is velem követte ezt a szériát, az most az intenzíven van, és próbálja a túlélni a röhögő görcsöt, aki meg csak most akar becsatlakozni, az készüljön fel arra, hogy itt komolytalan kung fu fighting lesz.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.