Csak elérkezett végre a Constantine hivatalos premierje is – az idei szezonban leginkább ezt a sorozatot vártam. Egy nem hivatalos pilot már hónapokkal ezelőtt kikerült az internetre, amihez képest azonban jó sok változtatást eszközöltek az epizódban a készítők.

constantine.s01.e01.1

John Constantine (Matt Ryan) egy angliai elmegyógyintézet lakója, ahova önként jelentkezett be, ugyanis el akart felejteni egy, a múltjában történt rémes eseményt, ám ez a folyamat sokkal nehézkesebbnek bizonyult, mint azt hitte. Ráadásul még kapott egy “kedves” kis üzenetet is, amivel eleinte nem akart foglalkozni, de végül csak előtört belőle a valódi énje.

Liv (Lucy Griffiths) egy teljesen hétköznapi lány – vagyis az volt, amíg egy démon ki nem szemelte magának a rejtett képességekkel rendelkező hölgyet, akinek szó szerint a vérében van minden, ami a többi világgal kapcsolatos. John az ő segítségére siet, ám eleinte a lány szkeptikusan fogadja, de néhány durva esemény beindít valamit Livben, ami segít neki felismerni a miénk mögött rejlő világot – a kérdés már csak az, hogy ez vajon a segítségére lesz, vagy inkább a halálát fogja okozni?

constantine.s01.e01.2

Egy biztos a sorozattal kapcsolatban: hatalmas előnnyel indul, hiszen mind a film, mind a képregény, mind alapból a témája miatt rengetegen várták – egy epizód alapján viszont nehéz megjósolni, hogy mennyire képesek felnőni az alkotók ezekhez az elvárásokhoz. Ebben a részben sok töltényt ellőttek, de erre szükség is volt, hiszen be kellett mutatni a világot és a főszereplőt is. Ez viszonylag jól sikerült, ám azért akadtak lyukak a történetben.

John Constantine személyisége igen érdekes: egy önző, egocentrikus bunkó, akinek ugyanakkor erős az igazságérzete és képes törődni másokkal, csak ezt a maga kissé kifacsart módján teszi. Tökéletes ellentéte Mannynek (Harold Perrineau), aki nem az embereket látja, hanem a lehetőségeket, amikre fel lehet őket használni – és vele kapcsolatban ez a valódi kulcsszó: a használni. Chas (Charles Halford), John legrégibb társa, egyelőre csak jelen van a történetben, ám érdemi módon még nem tett hozzá – bár megpendített egy olyan szálat, amit azért remélem, a későbbiek folyamán ki is fognak fejteni. Liv, mint a segítségre szoruló lány, háttere is érdekes, ám a szereplőt egyáltalán nem sikerült megkedvelnem, számomra túlságosan is szkeptikusan és földhözragadtan viselkedett.

constantine.s01.e01.3

Az alkotók még nem egyensúlyoznak jól a műfajokkal, mert ez az epizód egyszerre volt félelmetesen horrorisztikus – a halottkém kocsijánál játszódó jeleneteknél szinte nem mertem levegőt venni –, vicceskedő (bár ezek kissé izzadságszagú poénok voltak, de azért megmosolyogtam őket), látványos és egyszerre kalandos és fantasy elemeket tartalmazó történet. Bízom benne, hogy epizódról-epizódra egyre jobban megtalálják majd azt a finom egyensúlyt, ami egálba hozza ezeket az elemeket, mert akkor a Constantine egy igazi kuriózum lesz a tévében.

Nagyon örültem, hogy a mellékszerepekben sok ismerős arcot láttam viszont, különösen Perrineau és fantasztikus orgánuma dobogtatta meg a szívemet – de természetesen a főszereplő Matt Ryan kiejtése is igen dögös.

constantine.s01.e01.4

Szóval a jövő héten ismét eljön kedvenc démonvadászom, akinek felettébb jól áll a szőke haj, és remélhetőleg még több lényt küld vissza a pokolba.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

3 thoughts on “Constantine S01E01 – Non Est Asylum”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .