Kapott már ez a sorozat tőlem hideget és meleget is, de az évadfináléja annyira jóra sikeredett, hogy most mégis itt vagyok, és hétről-hétre tervezek írni róla. A második évad nyitánya meggyőzött arról, hogy voltaképpen jól döntöttem, de azért remélem, nem járok úgy, mint az Extanttel, ami pár epizód után annyira felhúzott, hogy végül kiszálltam – de persze évadértékelőt kapott.

the100.s02.e01.1

Clarke (Eliza Taylor) egy számára ismeretlen helyen van bezárva, ám adódik egy lehetőség, és a lány ki is használja a menekülésre, ami viszont azután történik, az elakasztja a lélegzetét, ugyanis Mount Weatherben találja magát, békés emberek között, akik úgy tűnik, túlélték a földi sugárzást, ám Clarke ösztöne (meg az enyéim is) azt súgja, hogy valami itt nagyon nincsen rendben, hiába Monty (Christopher Larkin) és Jasper (Devon Bostick) lelkesedése a helyért.

Bellamy (Bob Morley) a robbanás után elszeparálódik Finntől (Thomas McDonell), és hosszú ideig nem is tudja, hol van a srác, ám hamar ráakad két másik túlélőre, akikkel közösen megtalálják Finnt, akit éppen egy földlakó hurcol magával a falujába. Bellamy természetesen ki akarja őt szabadítani, ám nem várt nehézségekbe ütközik, hogy aztán egy gyors megmentő felborítsa az addigi erőviszonyokat.

the100.s02.e01.2

Raven (Lindsey Morgan) még mindig sebesülten hever a leszállóegységben egyedül, amíg nem felbukkan egy földlakó, akit a lány okosan le is szerel, aztán egy valódi meglepetés érkezik utána, méghozzá a kedvenc szereplőm (tessék kikeresni a régebbi cikkeimből, hogy ki az!), akinek sikerül igencsak mélyíteni a jellemvonásain.

Hű meg ha, ez a nyitány valóban parádésra sikeredett, ugyan több fő szál is futott egymás mellett, de ezeket olyan ügyesen és trükkösen komponálták meg az alkotók, hogy egy pillanatra sem éreztem soknak. Sőt az eddigi, általam utált szereplők is most kitettek magukért, és igazán kedvemre való volt az észjárásuk – igen Clarke, te is megérdemelsz egy piros pontot. Az egyetlen szál, ami inkább zavaró volt, mint sem érdekes, az a felesleges drámaiságot tartalmazó Octavia-Lincoln szcéna, ami kizárólag arra volt jó, hogy lássunk egy ikonikus amerikai szobrot leamortizálva.

the100.s02.e01.4

Ugyan a föld alatt élők engem nagyon is emlékeztettek Suzanne Collins által megírt utolsó körzetre, azért sikerült az alkotóknak belecsempészni egy kis eredetiséget is. A sugárzás problémája igazán hihetőre sikeredett, de azért aki figyelt, rá jöhetett arra, amit Clarke is kiszúrt. Bellamy és Finn igencsak jól reagáltak az alaptáborban történt eseményekre, megértem a srácokat, hogy egy kicsit felment bennük a pumpa, amiért kirekesztették őket abból, ami eddig szerves részét képezte az életüknek.

the100.s02.e01.3

Szép volt CW, szép volt The 100, ilyen epizódokat kérek még, mert ez nekem nagyon bejött, és ha hasonló részekkel érkeztek ebben az évadban, akkor ígérem, csupa jót írok majd.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “The 100 S02E01 – The 48”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .