Imádtam az első filmet, szinte faltam a könyveket (első és második kötet), de már a Mindjárt megőrülök! premierje előtt kiszivárogtak olyan hírek (például miképpen írják bele Danielt – nos, aki olvasta a könyvet, az pontosan tudja, hogy szerepel benne), amik alapján kétségek között vártam a folytatást. Sajnos ezek be is igazolódtak, mert a folytatásban mindent kiirtottak, amiért anno megszerettem a butuska Bridgetet.

bridgetjones2.2

Bridget Jones (Renée Zellweger) végre összejött a szívdöglesztő, sármos, és randa pulcsikat hordó Mark Darcyval (Colin Firth), de Bridget nem lenne az, aki, ha ezt a „rózsaszín fellegekben úszok”-érzést el ne csúfítaná valami marhasággal. Nem volt elég számára megszereznie Markot, most egy újabb problémával kell szembenéznie: ugyanis meg is kell tartania a férfit, ezt pedig igen nehéz, ha az egy olyan gyönyörű és vékony nővel dolgozik együtt, mint Rebecca (Jacinda Barrett). És ez azonnal arra készteti hősünket, hogy ismét a kalóriákat számolva, fogadalmakat téve naplóírásba kezdjen – csak szegény Bridget nem is sejti, hogy ott vár rá élete legnagyobb pofonja, ahol a rémségeket próbálja kipihenni.

Míg Bridget Jones az első filmben egy bájosan és szerethetően butuska nő volt, addig a folytatásban sikerült egy totál hülye, nemtörődöm és hisztis karaktert kreálni belőle – ami azért is szörnyű, mert a második könyvben nem ilyen volt. Mindent, amit szerettem a nőben, azt itt módszeresen kiirtották, és erre a legnagyobb bizonyíték a Thai reptéren játszódó jelenet, ahol maga Bridget kereste a bajt – ahogy Hadházi szokta mondani: kérte az élettől az ostort!

Film Title: Bridget Jones: The Edge of Reason

Korábban Bridget barátai, Shazza (Sally Phillips), Jude (Shirley Henderson) és Tom (James Callis) is végig mellette álltak, viszont a filmben mintha nem direkt, csak éppen szántszándékkal áskálódtak volna ellene, különösen Shazza és az ő lovagja az utazás során. Mark Darcy pedig annyira a perifériára szorult, hogy inkább volt a díszlet része, semmint a történet egyik fő mozgatórugója. Röhej az egészben, hogy a munkatársa, Rebecca sokkal nagyobb teret kapott nála – valamint a történetben a ritka, és érdekes csavarok egyike is ennek a hölgynek köszönhető.

De legalább a film zenéje most is parádésra sikeredett, sőt, Renée Zellweger hangján Madonna klasszikusa, a Like a Virgin igazán új színt kapott – igen, talán a leginkább felszabadult és valódi élményt nyújtó pillanatok ehhez a dalhoz kapcsolhatók. Ám a zenéken kívül végig az volt az érzésem, hogy a film alkotói az előzőt másolták, csak éppen rosszul sikerült kivitelezniük.

bridgetjones2.3

Míg a Bridget Jones naplóját képes vagyok számtalanszor megnézni, a folytatásából két megtekintés is sok volt, így mindenkinek azt javaslom, aki szeretné megkedvelni Bridget Jonest, hogy messziről kerülje el a Mindjárt megőrülök! című szégyenfoltot.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .