Az angolok tudnak élvezetes és érdekes sorozatokat is gyártani (Sherlock, Our Zoo vagy Doctor Who), de tudnak igencsak unalmas és érdekteleneket is – a Detectorists az utóbbi csoporthoz tartozik.

detectorists.1

Andy (Mackenzie Crook) és Lance (Toby Jones) fémdetektorral kutató amatőrök, vagyis fogják a kis eszközeiket, felteszik az ahhoz csatlakozó fülhallgatót a fejükre és szépen, lassan végigsétálnak egy adott területen. Mindehhez azonban engedélyre van szükségük a földterület tulajdonosától. Lance ugyan kiszemelt egy ígéretesnek vélt hatalmas mezőt, ám annak a tulaja eddig mindenkit elhajtott, állítólag azért, mert oda temette el az évekkel korábban eltűnt feleségét. Ám Andy és Lance mégis úgy döntenek, hogy szerencsét próbálnak.

Ők ketten már régóta barátok, így Andy tisztában van azzal, hogy Lance-t kihasználja volt felesége, Maggie (Lucy Benjamin), és folyamatosan bátorítja barátját, hogy mondjon ellent a nőnek. Az egyik “ásatásuk” során azonban belebotlanak Sophie-ba (Aimee-Ffion Edwards ), aki lelkesen érdeklődik a srácok tevékenysége iránt, majd örömmel veszi a hírt, hogy a srácok egy csoport tagjai, akik hetente előadást tartanak egymásnak a történelmi kincskeresésekről.

detectorists.2

Nos, a pilot tényleg ennyire volt érdekes, vagyis semennyire – mind a harminc percet végigunatkoztam, pedig sitcomként hivatkoznak a műre, de a poénok vagy laposak, vagy izzadságszagúak. Gyakorlatilag fapofával ültem végig az egészet. Az Andyt alakító Mackenzie Crookot kedvelem, mióta eljátszotta Rudyt az Almost Humanben, ahol egy igazán eredeti figurát alakított, ám itt egy uncsi és kissé bunkó fickót játszott, aki simán letagadja a barátnőjét, Lance pedig csak simán papucs. Egyáltalán nem tudtam azonosulni a szereplőkkel, és nem is érdekel a sorsuk.

Pedig alapvetően kedvelem az angol stílusú, lassabb lefolyású szériákat, ám úgy tűnik, a sitcomokhoz egyáltalán nem értenek.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .