Az első évad komoly hangulata, szövevényes története és kidolgozott karaktergárdája nem kis elvárásokat állított a másodikkal szemben. Elvégre, a szereplők nagy részéről minden kiderült, ami fontos, és nehéz volt elképzelni azt is, hogy hova lehet még bonyolítani a történetet. Az igazság ifjú ligája merész ötletek bevetésével válaszolt a kérdésre – az eredmény pedig igazán lenyűgöző lett!

young justice s2 1

Kezdjük rögtön ott, hogy a két széria között öt év telik el. Ez önmagában is komoly változtatás, hiszen teljesen szétzilálja az eredeti csapatot. Robin most már Éjszárny, Artemis és Wally visszavonultak, Megan és Superboy szakítottak, Vízilényről pedig a kezdeti részek után kiderül, hogy gonosz apja mellett tengeti napjait, beépített kettős ügynökként. Az ifjú Liga új tagokkal bővült – feltűnik többek között Batgirl, Csodalány, Kék Bogár, Gézengúz és a Tim Drake-féle Robin. A friss tagokkal teljesen új dimenziók nyílnak meg, mivel a karakterépítés továbbra is kifogástalan.

young justice s2 5

Ami a történetet illeti, a második évad alcíme elég jól összegzi: ez az Invázió. Kiderül, hogy mit csináltak azok a Ligatagok, aki az előző évad végén tizenhat órára eltűntek – ezzel kapcsolatban egy idegen bolygón tárgyalásra idézik be őket. Amíg a legnagyobb szuperhősök Földön kívül vannak, megjelenik a Raj, ami igen trükkös módon próbálja elfoglalni a bolygót. Közben a Fény is tovább ténykedik, így a fiatal hősöknek rengeteg minden szakad a nyakába, segítségre pedig nem számíthatnak.

young justice s2 3

Ez a széria jóval sötétebb és komorabb, mint az első. Ennek egyik oka a valódi, világméretű fenyegetés és a nyomás, amit ez a hőseinkre helyez. A másik ok a szereplők sorsában rejlik. A sorozat kiválóan kezeli az átugrott öt évet: nem mondja ki, mik történtek pontosan, de a karakterek utalásaiból sokszor elég kemény történetek bontakoznak ki. Ez tehát egy tapasztaltabb, bizonyos értelemben sérültebb csapat, akik az elmúlt években megértették, micsoda áldozattal jár különleges életmódjuk. Különösen szívszorító Artemis és Wally sorsa, akik a végén hatalmas árat fizetnek a világ megmentéséért.

young justice s2 2

A történet csillagközi méretekre emeli skáláját – több Földön kívüli helyszín tűnik fel, és mind rendkívül látványos –, ráadásul emellett megjelenik az időutazás is. A hatodik részben megérkezik Impulzus, aki a Flash család leszármazottja, és egy olyan jövőből jön, ahol a Raj elpusztította az emberiség nagy részét. Kék Bogár, aki mellesleg az abszolút kedvencem az új szereplők közül, meghatározó szerepet játszik az Invázió sikerében, így Impulzus fő feladata megakadályozni, hogy átálljon. Természetesen, ahogy az időutazásos sztoriknál lenni szokott, próbálkozásai nem úgy sülnek el, ahogy szeretné – ha nem lennének elegek a lassan befurakodó idegenek, a Fény gonoszkodásai és hőseink egyéni tragédiái, akkor még a jövő miatt is aggódhatunk.

young justice s2 4

A sorozat kivitelezése még mindig gyönyörű, az akciók látványosak, az animáció elegáns. A finálé megint nagyon ütős, és mivel sajnos nem rendelték be a harmadik szériát, el is varrja a fő szálakat. Összességében ez az évad túlteljesít minden elvárást. Régi karakterei kifogástalan fejlődésen mennek keresztül, miközben több jól kidolgozott szereplőt hoz be, és nem mellesleg a történet térben és időben is új dimenziókat kap. Így kell folytatást csinálni!

Szerző

Korábbi szerkesztő

Lélekben nyugdíjas angol öregúr, félig vulkáni – suttogó falak és nyikorgó ajtók rajongója. Álommunka: Superman és/vagy nagymama szelleme.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Itt az invázió – Az igazság ifjú ligája, második évad”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .