Még a csillámló vámpírok és a tucatnyi doppelganger előtt létezett egy sorozat, ami nem a vámpírokról szólt, hanem az ő seggüket szétrúgó és szívükbe karót döfő Vadászokról. Buffy és Vadász társai generációk óta védelmezték az emberiséget az olyan szörnyű teremtmények ellen, mint a vámpírok, démonok, vérfarkasok, zombik, szellemek és ezekhez hasonló lények. A sorozatot adó csatorna, a Viasat 3 itthon négy könyvet adott ki magyar nyelven, amiket nevezhetünk akár négy újabb epizódnak is.

wpid-2014-11-04-19.00.51.jpg.jpeg

Buffy Summers, és édesanyja, Joyce nemrég költöztek Sunnydale-be, egy kisvárosba, ami csak a nevében bájos és napsütötte, de valójában a pokol szájára épült. Igen, azé a pokolé, amiből a démonok, szörnyetegek és mindenfajta negatív energiák táplálkoznak, így nem is csoda, hogy Buffynak pontosan ide kellett kerülnie, hiszen a Vadászra pontosan itt van a legnagyobb szükség. Buffy azóta tudja, hogy mi is ő valójában, mióta előző iskoláját kénytelen volt felgyújtani a vámpírokkal tömött terem miatt. Amúgy ez volt az oka annak is, amiért kettejüknek el kellett hagyniuk korábbi lakóhelyüket, mert bár Buffy pontosan tudja, hogy azt tette, ami a helyes, a világ azonban mit sem sejt a folytonos veszélyről, ami az árnyékok között ólálkodik.

De Buffynak nem egyedül kell szembenéznie a sötétséggel, mert akadnak segítői is: Willow, a legjobb barátnője, Xander, a legjobb barátja, és Giles a védelmezője – egy amolyan útmutató és eligazító a mágia és az okkultizmus világában, nem mellesleg ő a helyi középiskola könyvtárosa. Először ők négyen veszik fel a harcot a gonosszal, de később többen is csatlakoznak hozzájuk, és néha olyanok is, akiknek pont az ellentétes oldalon kellene állniuk.

wpid-2014-11-04-19.01.45.jpg.jpeg

A Buffy, a vámpírok réme sorozatról nehéz nem szuperlatívuszokban beszélnem, ugyanis meghatározó élmény volt számomra mind a hét évada, így ezért is vált egyértelművé, hogy nekem bizony mind a négy könyvvel rendelkeznem kell. Ezek a kötetek pontosan olyanok, mint maga a show: vicces, félelmetes és egyben elgondolkodtató is. Talán az egyik legnagyobb erényének tartom, hogy nem azért lesz egy szereplő érdekes, mert vámpír vagy vérfarkas, hanem mert alapból figyelemreméltó, és emellett még egy másik fajba is tartozik – ellentétben tucatnyi egyéb történettel, ahol csak azért lesz egy szereplő érdekes, mert halhattalan.

Mind a négy könyv egy-egy epizódnak felel meg, és mivel átlagosan kétszáz oldalt tesznek ki, ezért nagyjából annyi időt is vesznek el az olvasótól, mint egy rész. Leginkább A madárijesztőt élveztem, amit Richie Tankersley Cusick vetett papírra, és egy olyan régi mitológia-szeletet emelt át mai történetté, hogy borsódzott tőle a hátam.

Természetesen rajongóknak kötelező darab, de azok, akik még csak most ismerkednek a tévésorozattal szintén nyugodtan olvashatják. Ám, akik ezzel kívánnak belépni Buffy világába, azok inkább a sorozattal kezdjék, és úgy egy-két évad után vegyék elő a könyveket, mert úgy lesz igazi élmény.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .