Nos, a Die zombie, Die…Again egy eléggé nagy meglepetést hozott nekem, több szempontból is. Egyszerre éreztem benne a eheletnyi filozofikus megmozdulást, a drámai töltetet – ami kivételesen jogos volt – és milliószor elküldtem a fenébe Macket és Addyt.

 Z Nation S01E91

Történetünkben ugye a csapatról levált duó először egy kis zombi mészárlás után kiélik a másikon fantáziáikat, majd követhetjük Mack folytonos és egyre bizarrabb álmait, amiben szerepet kapott egy néger zombi, a saját vagy néha Addy halála – ahol reméltem, hogy az a valóság, de aztán mindig felébredt a srác. Végül, hosszas kínlódás után Addy is megkapja a maga spirituális visszaemlékezését – ami miatt elvileg sajnálni kéne szegényt, de valahogy nem dobban meg nagyon érte a szívem.

 Z Nation S01E92

Alapvetően a rész remek, már csak a mondanivalója miatt is: a múlt elől nem lehet elmenekülni, akárhogy is próbálkozunk, és, hogy némelyik zombinak így is megvan a magához való esze. Jó húzás, ötletes kivitelezés, csak itt átestek az alkotók a ló túloldalára: túl sok álomképből való felugrás már sokkal inkább untatja a nézőt, semmint érdekli, és sajna itt ez volt a mérvadó. Továbbá pont Mack és Addy az a két szereplő, akik mindig feljebb viszik a vérnyomásomat, így furcsának is éreztem, hogy pont ők kapnak ilyen mélyebb tartalmú kis saját részt.

 Z Nation S01E94

Azért kissé hiányérzetem is volt: se egy Doc, vagy 10K, még kivételesen Citizen Z-nek is örültem volna, ha csak egy nyúlfarknyi mondatot kap, de itt most, még ha imára csapom a kezeimet sem történt volna meg. Talán jobb is így, hogy őket most elkerülte a mélyálmos mélabú, de egy fannak rossz látni, hogy a kedvence nem kap szerepet, ha csak egy rész erejéig is.

 Z Nation S01E93

És most végítélet következik hölgyek és hímek: aDie zombie, Die…Again a jótól valamivel jobbra sikeredett epizód, a mészárlós rész elég vicces lett, főleg az alatta lejátszódó párbeszéd miatt, de – és lehet, hogy ez csak az én személyes meglátásom – ezt a témát nem két ilyen kaliberű szereplőre kellett volna ráerőltetni, de ízlések is ficamok, valakinek lehet ez jön be.

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .