Sandra Bullock ezúttal biztosra ment, és újból FBI ügynököt játszik, ráadásul partnere a zseniális komika, Melissa McCarthy.

noiszervek.2

Sarah Ansburn (Sandra Bullock) egy kemény, a szabályokhoz végletekig hű, kissé merev, de csalhatatlan szimatú FBI ügynök. Sarah akkor is megtalálja az elrejtett fegyvert a gyanúsított lakásán, ha azt a legképzettebb rendőrök is már átkutatták és nem találtak semmit. Mondanom sem kell, hogy ezen tulajdonságai miatt egyöntetűen utálja őt mindenki.

Shannon Mullins (Melissa McCarthy) egy bostoni zsaru, akinek mocskos a szája, a stílusa alpári, a szabályokkal elég kreatívan bánik, és az alkoholt sem veti meg. Mindezek ellenére azonban a helyi rendőrök legjobbika, aki igazi bulldog, ha arról van szó, hogy el akarják venni tőle az ügyet. Ezt pedig Sarah a saját bőrén is megtapasztalja, mikor Shannon nem hajlandó félreállni, így kénytelen-kelletlen együtt kell dolgozniuk. Közös céljuk, hogy elkapják a helyi drogbárót, ám ehhez mindkettőjüknek változnia kell.

noiszervek.3

A nyomozásra nem fektetnek túl nagy hangsúlyt, ahogyan a végkifejletre sem. Itt is igaz az, hogy az utazás fontosabb eleme a történetnek, mint maga a megérkezés. A tény az tény, ez egy harmatgyenge, már tucatszor ellőtt és látott sztori, Sandra Bullock is volt már karót nyelt ügynök, és Melissa McCarthy is játszott már alpári figurát. Azonban a két színésznő együtt egy annyira vicces és egyedi hangulatot hozott össze a Női szervekben, hogy erre még tíz év múlva is emlékezni fognak a nézők. A poénok sokszor alpáriak, de ez egyáltalán nem von le értékükből.

A film egyik nagy erénye, hogy nem akarja komolyan venni magát. Ugyan vannak benne drámai pillanatok, de akkor is elsütnek egy-két poént a színészek, és ez igencsak dicséretes. A két színésznő remekül kiegészíti egymást, és itt nem csak az alkati különbségeikre gondolok, hanem a stílusukra. Az általuk megformált karakterek nagyon szép ívet mutatnak a változás terén, igazán élvezetes látni, ahogy az elején még épphogy engednek a másiknak, a film végén pedig már annyira összecsiszolódtak, mintha mindig is barátok lettek volna.

noiszervek.4

A Női szervek egy kicsit vulgáris, kicsit pimasz, kicsit nyomozós vígjáték, ami remek kikapcsolódást nyújt, és az ember úgy áll fel a film végén, hogy igen, most tényleg jót nevettem – ez pedig nem kis dolog!

noiszervek.1

A filmnek azért van egy aprócska tanulsága is: nem mindenki lesz az ember igaz barátja, de az igazi barátok bárhonnan jöhetnek.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Női szervek (2013)”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .