Ebben az epizódban sem történt sok minden, ám mégis egy olyan drámai fordulatot mutattak be benne, aminek láttán minden rajongó szíve összeszorult kicsit.

walkingdead.s05.e05.1

Abraham vezetésével leszakadt egy kisebb csoport Rickéktől, méghozzá azzal a szent küldetéssel, hogy eljuttassák Eugene-t Washington D. C.-be, mivel a tudós talán képes lesz gátat szabni az őrületnek és az élőhalottak uralmának. A templom buszában az út igen jó hangulatban telik, ám egy hirtelen baleset következtében a jármű felborul, és ellepi a járkálók tömege. Mindannyian sikeresen túlélik ezt az incidenst, és még Eugene is megmenti Tara életét, pedig korábban ódzkodott attól, hogy részt vegyen bármilyen zombi hentelésben. A csapat egy könyvtárban lel menedéket éjszakára, ahol a felszínre törnek titkok és érzelmi problémák, amik csupán a kezdetét jelzik egy sokkal nagyobb, és mindent elsöprő “hurrikánnak”.

A könyvtáras túlélős jelentekért piros pont jár a készítőknek, ugyanis az utóbbi időben nem foglalkoztak a szereplők mindennapi igényeivel és túlélési képességeikkel. De most végre láthattuk, miképpen is használnak fel minden lehetséges eszközt – és ez nekem nagyon bejött. Köszi a tippeket srácok!

walkingdead.s05.e05.2

Apróbb visszaemlékezéseknek köszönhetően belepillanthattunk Abraham múltjába, és családjának tragédiájába, ezáltal a karakter igencsak erőteljes jellemet kapott. Ugyanakkor nem értem feleségének a döntését, hiszen a férfi minden tettével őt és gyerekeiket védte, ők pedig erre kvázi árulással feleltek. Bár ahhoz, hogy ezt a vonalat jobban meg lehessen ítélni, több információra lett volna szükség, mert mi van, ha Abraham valójában egy erőszakos férj volt, csak ez nem derült ki a flashbackekből?

Már megint azt éreztem a készítőktől, hogy elkezdtek egy nagy feszültséget és drámát tartalmazó szálat, de nem hagytak időt a kiteljesedésre, hanem gyorsan lecsapták azt. Ezzel pedig megfosztottak minket, nézőket egy sokkal nagyobb ívű mellékszáltól, ami szerintem többet érdemelt volna. Pláne miután láthattuk, hogy Abraham mennyire megtört azután, hogy újabb akadály gördült eléjük azáltal, hogy elveszítették a buszt, és még a következő járművüket sem tudta megjavítani.

walkingdead.s05.e05.3

A bűz forrása meg egyszerűen a frászt hozta rám – mármint, ennyien, komolyan ennyien vannak egyszerre egy helyen? És már azt hittem, hogy mindent láttam már, amit a The Walking Dead nyújtani képes a zombik terén.

Eugene jellemének is adtak egy plusz löketet: a kissé introvertált és gyáva férfi most előlépett és bátorságot mutatott, de ez leginkább annak volt köszönhető, hogy érezte Tara szeretetét és barátságát. A kirohanását ugyan egy picit lehetett előre sejteni, de én reménykedtem benne, hogy tévedek. Ugyanakkor nem feltétlenül tudom elítélni a tettéért, mert a túlélés nagy úr – “ha nem tudsz futni, akkor kússz, és ha már az sem megy, akkor keress valakit, aki cipel”.

walkingdead.s05.e05.4

Az epizód utolsó jelenete szívet tépően sokkoló volt, a reménytelenség és tanácstalanság egy olyan formáját mutatták be a sorozat készítői, amit talán csak ők képesek ennyire jól felvezetni. A személyes emberi tragédiák miatt ennyire jó ez a sorozat, és nem a zombik meg a darabolás okán. A mostani epizóddal ezt újfent bebizonyították.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .