Határozottan pörgősnek bizonyul a Sailor Moon Crystal. Persze ezen nincs mit csodálkozni, elvégre már nincs szükség arra, hogy teletömjék fillerekkel a sorozatot. Végre nem érzem úgy, hogy egy helyben toporgok, miközben már többórányit néztem belőle.

sailormoon33

Legutóbb igen gonosz húzással a csata közepén fejezték be az epizódot, most pedig onnan folytatjuk – tehát Tuxedo Kamen öngyilkos akciójától. Innentől már persze pörög minden, mert ennek hatására visszatérnek Sailor Moon elveszettnek hitt emlékei, azokkal együtt pedig a kristály is. A történelem azonban megismételni látszik önmagát, ami nem lenne túl jó. Ráadásul az emlékek ugyan visszatértek, Usagi immáron egy kamasz, iskolás lány is, így nem túl meglepő, hogy az események hatására magába roskad. Nagyon imádtam, ahogy ezt megmutatták nekünk, mert egyrészt életszerű volt, másrészt pedig gyönyörű.

sailormoon34

A titkok viszont nem értek véget ott, hogy a harcosok rendezték soraikat. Elvégre Beryl már korábban elárulta nekünk – igen, csak így négyszemközt többezer nézőnek –, hogy neki aztán esze ágában sincs másodhegedűsnek lenni. Mellette pedig ott van a négy hűséges követője is, akik valami rejtélyes kapcsolatban állnak Tuxedo Kamennel. Na, jó, azért elég könnyen ki lehet találni, de azért várjuk meg, hogy mi is a helyzet – próbáljunk úgy csinálni, mintha nem lenne kiszámítható a sorozat.

sailormoon35

Ismét rengeteg érzelemmel volt tele az epizód, de ezúttal is sikerült elérni, hogy ettől függetlenül ne legyen fullasztó, és ezúttal még csak brutálisan csöpögős sem volt. Pont tökéletes. És ezúttal külön szerephez jutott Usagi haja is, aminek én már korábban is külön személyi igazolványt adtam volna, mert olyan sok van neki. Kicsit vicces, kicsit drámai, pont megtörte az egyhangú depressziózást. Nagyon el vannak találva a dolgok mostanában.

A fillerek kihagyása egyébként nem csak azért tett jót, mert egy idő után unalmassá válik, hanem azért is, mert így már nem csak egy korosztálynak lehet szórakoztató. Kiskoromban egyáltalán nem zavart, hogy akár tíz részen át is nagyjából ugyanazok a dolgok történtek, mert tök menők voltak még így is, idősebb fejjel azonban gyakran kaptam magam rajta, hogy átpörgettem ezeket, amikor régebbi évadokat néztem. Most ezzel nem kell vesződni, így élvezhetővé vált.

sailormoon36A csata viszont még nem ért véget, Berylt még nem sikerült térdre kényszeríteni, úgyhogy még ne tegyük el a pomponjainkat, kell még egy kicsit szurkolni a csajoknak, hiszen ki tudja, elég lesz-e a bolygók ereje.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .