Szerintem már minden geek elgondolkozott azon, hogy milyen idegen fajhoz kívánna tartozni, ha nem ember volna. Íme, egy kis körkép a legjobbakból:

10, MI (Androméda, Battlestar Galactica)

10.1.mi

Nos, igen, a Mesterséges Intelligencia bizony egy nagyon vonzó létforma. Itt a logika mindent visz, a felépítése is sokkal erősebb, mint az emberi szervezet, plusz, ha minden jól megy, akkor a tudatot is lehet biztonságosan tárolni. Az MI továbbfejlesztett változata pedig a Cylon, akik már-már evolúciót meghazudtoló módon fejlődtek ki.

9, Klingon (Star Trek)

10.2.klingon

Bizony, a Star Trek univerzum egyik legdurvább faja, mégis egy olyan kódex szerint élnek, ami igencsak megszívlelendő. A tisztelet és a becsület számukra fontos, ahogy az is, hogy a harcban elnyert dicsőség utódaikra szálljon, és gazdagítsa népüket. És ha szégyen éri őket, bizony hajlandóak tenni az ellen, hogy kiküszöböljék a csorbát – nem mellesleg meg van náluk női egyenjogúság.

8, Paul faja (Paul)

10.3.paul

Ugyan a külalakjukba jócskán bele lehet kötni, de az, hogy öngyógyítóak, sőt, másokat is képesek meggyógyítani, láthatatlanná tudnak válni, és ismerik az univerzum legrejtettebb titkait is – és ha ezek még nem önmagukban zseniálisak, akkor ott van a hihetetlen humoruk, és ha csak a bolygójuk tagjainak fele olyan vicces, mint Paul, akkor már érdemes közéjük tartozni – amúgy itt a film, ha nem hiszitek.

7, Trill szimbionta (Star Trek)

10.4.trill

A Trill szimbionták nem a legkellemesebb külsejű fajok egyike, ám tapasztalatuk és tudásbeli fölényük ritka számba megy. A szimbionta testből-testbe kerül át, ahol tudata eggyé válik a gazdatest tudatával, annak minden emlékével, tudásával és gondolatával, de ez a folyamat kettős is, hiszen a szimbionta is átadja a korábbi életekből származó emlékeit. Ketten eggyé válnak, és a test halála után egy újabb egyén tapasztalhatja meg a halhatatlanság eme furcsa és egyedi módját. Amúgy meg a Trill pettyekkel levettek a lábamról.

6, Twi’lek (Star Wars)

10.5.twilek

Nem tudom, hogy mi a megkapóbb a Twi’lek fajban: a millió árnyalatban megtalálható bőrszín, vagy a fejükön található két csáp. Okosak, rátermettek, és hála a különleges csáp-érzékszervüknek egy sokkalta árnyaltabb kommunikációt is tudnak folytatni egymással. Nem csoda hát, hogy sok Twi’lek vált később jedivé – a Star Wars pedig azon ritka világok egyike, ahol nem a sötét oldal ejtett rabul.

5, Marsiak (DC Comics)

10.6.marsi

Zöld bőr, alakváltó képesség, hosszú élet, mentális képességek, és emellett még a Marsról is származnak? Kevés ennél keményebb kombó van a DC univerzumában. J’onn J’onzz, a faj utolsó képviselője pedig bekerült egy olyan parádés “klubba”, mint az Igazság Ligája, ezzel is alátámasztva, hogy a Marsiak nem piskóták.

4, Nietzschei (Androméda)

10.7.n

Genetikailag módosított és továbbfejlesztett faj, mely ellenáll betegségeknek, fizikailag sokkalta erősebb, mint az ember, és elméje is gyorsabban pörög – arról már nem is beszélve, hogy milyen állati menő tüskék vannak a karjukon, amiket képesek mozgatni is. Klánokba tömörülnek, ami persze nem mentes az árulástól vagy az intrikától, de ha kell, akkor mindenki egy célért küzd – bár a nőkhöz való hozzáállásuk hagy némi kívánnivalót maga után.

3, Minbari (Babylon 5)

10.8.monbari

Ha már a Klingonok belefértek ebbe a listába, akkor a Minbariak ittlétének is van jogosultsága (aki látta mindkét sorozatot, az tudja miért). Egy kedves és végletekig intelligens faj, akiknek a múltja jócskán tartalmaz sötét foltot, de felnőve és levetkőzve hibáikat sokkal jobb és nemesebb lényekké váltak. Illetve van egy állati érdekes koponyacsontjuk, ami önmagában egy genetikai műremek.

2, Vulkániak (Star Trek)

10.9.vulkani

Pengeéles logika, kiváló szabályrendszer, betartható ígéretek, és néha egy kis őrjöngés – én pont így szeretem a hegyes fülű, zöld vérű koboldokat. Egyáltalán nem igaz rájuk, hogy nincsenek érzelmeik, csak képesek kontrollálni azokat, ezáltal pedig sokkal hatékonyabb személyekké válnak – és akárki akármit mond, a kíváncsiságukat mégsem tudják elnyomni, csak elhitetik az emberekkel, hogy mégis.

1, Goa’uld szimbionta (Stargate)

10.10.goauld

Most meglepődtetek, igaz? Igen, a Goa’uld szimbionta a legmenőbb az összes idegen faj közül, erre pedig két egyszerű magyarázatom van: először, a kvázi halhatatlanság nálam mindig bejön, másodszor a határtalan hatalom is az egyik gyengém. Bár magának a szimbiontának a külalakja felettébb ocsmány, és igencsak undorító, cserébe olyan testbe vándorol, amilyenbe csak akar, és hála az olyan hasznos holmijainak, mint mondjuk a szarkofág, viszonylag hosszú távon képes rendben tartani fizikai állapotát.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .