Amikor a múlt héten egy epicebb epizódot kértem, nem pontosan erre a fajtára gondoltam. Persze most is kaptak a karakterek egy kisebb elmélyítést, voltak dermesztő pillanatok, és szívmelengető jelenetek, de ez inkább felvezető a jövő heti midseason fináléhoz, ami után jó két hónapot kell várni a következő epizódig.

walkingdead.s05.e07.1

Daryl elvitte Noah-t a templomhoz, és Rickkel közösen úgy határoztak, hogy Carlon, a kicsin, a papon és Michonne-on kívül mindenki a városba megy, hogy kiszabadítsák Beth-t és Carolt. Rick tervei szerint a meglepetés erejére hagyatkozva berontanak, és csendesen kinyírnak mindenkit. Az ötlet azonban nem tetszik Tyreese-nak, és előáll egy alternatívával, ami Daryl szerint még jó is lehet, így annál maradnak. Csakhogy hiba csúszik a számításukba, így akad néhány lélegzet visszafojtós jelenet, de nem ez a legdurvább, hanem az, ahogy egy reményvesztett nőt kijátszanak.

Ezalatt Michonne és Carl a pappal próbál zöldágra vergődni, akinek nem fűlik a foga a járkálók irtásához, és bár Michonne-nak akad néhány pozitív pillanata a férfival, az valójában egy szokatlan dolgot tesz, aminek még csak az okát sem tudjuk meg – mármint, azon túl, hogy elment az esze. Beth pedig a korházban azért folyamodik cselhez, hogy megmentse Carolt, ugyanis a nőt egy nap után le akarják kapcsolni az életmentő gépekről. De a lánynak váratlan segítsége támad.

walkingdead.s05.e07.2

Abraham még mindig sokkos állapotban összeroskadva “pihen”, nem messze barátjától és áldozatától, Eugene-tól, aki viszont még mindig nem tért magához. A csapat lassan dolgozza fel a Eugene-tól hallottakat, és azt sem tudják, most mitévők legyenek. Mivel elfogyott a vizük, ezért Maggie ott marad a két “beteggel” a tűzoltóautó mellett, míg a többiek ellátmányért indulnak, de valami sokkal értékesebbet találnak, mint egy kis víz.

A sorozat alkotói most is a karakterekre helyezték a hangsúlyt, hiszen láthattuk a pap, Gabriel ügyködését, és persze pánikrohamát, amit egy olyan apróság váltott ki, minthogy Carl megpróbálta őt önvédelemre tanítani. Michonne segítő kezet nyújtott a férfinak, ám úgy tűnik ez nem volt elég, de ennél sokkal nagyobb kulimászba mászott bele Gabriel – aki egy kicsit is figyelt biológia órán, az tudja miért.

walkingdead.s05.e07.3

Tyreese és testvére, Sasha közös jelenetei voltak a mostani epizód csúcspontjai. Bob elvesztése letaglózta Sashát, és a nő nem egyszerűen lép túl a férfi halálán (hogyan is tudna ilyen hamar?), Tyreese pedig segítő kezet nyújt testvérének, aki még nem áll készen, hogy ezt elfogadja – a testvéri szeretet gyönyörű és megható pillanatait sikerült a készítőknek most a képernyőre varázsolni. Bár kedvelem Sashát és megértem miért vakították el érzelmei, mégis szinte előre látható volt a baj, és nehezen tudom felfogni, hogy pont ő nem vette észre.

Abraham megtörése pontosan olyan, mint ő maga, csendes és nyugodt, de ha egy pillanatra megzavarják, akkor bizony feléled benne az oroszlán. Rosita próbál hozzá közeledni, de végül csak Maggie-nek sikerül, de neki is csak egy adott pillanatban – ez utóbbi azonban ellenérzéseket váltott ki bennem, mármint az a hang, az nem sejtet semmi jót!

walkingdead.s05.e07.4

Kellemes kis felvezető epizód volt ez, így kicsit aggódva várom a jövő hetet, mert biztosan ott annyi akciót látunk, mint amennyit az eddigi részekben összesen – vajon az én szívem hogyan fogja azt kibírni?

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .