Miért sül ki mindig jó abból, ha egy zakkant pirománnak azt mondjuk, hogy próbáljon meg felgyújtani egy zombit? Mert ő garantáltan meg is fogja tenni. Jöjjön hát a Town of The Living Dead nyolcadik része, ami a Zombies With a Chance of Fire címmel dicsekedhet.

 TOTLD S01E081

Eme részben Tina és a kompánia azon filóznak, hogy fel kéne gyújtani egy zombit, és persze, hogy kit fognak a bonyolult és rendkívül nagy rutint igénylő művelet végrehajtására felkérni? Naná, hogy Chance-t, aki már korábban is bizonyította nekünk, hogy  ő még toronyórát láncostul is megtáncoltat a tűzben, nemhogy még egy zombit. Eközben meg Bryan örül az egyre növekvő népszerűségének, de aggódik is, hogy duci (ő szerinte legalábbis) külseje miatt ez nem fog sokáig tartani.

 TOTLD S01E082

Mit is jutott eszembe a rész végén? Jah, visszatekerni és újra megnézni, hogy még jobban szétröhögjem, a már amúgy sem túl stabil rekeszizmomat. Mert újra elővették a korábbi formulát a sorozat készítői és betették a két messze leghülyébb (egyben legnagyobb) arcot a központba. Mondjuk most kissé külön utakon járnak, de nem lehet őket különválasztani: Bryan és Chance egy érme két fele – és együtt verhetetlen humorduó. A zombik felgyújtását pedig én külön szeretem végignézni a legkülönfélébb módszerekkel és eszközökkel, úgy hogy külön kis nyalánkság volt ez a rész.

 TOTLD S01E084

Bryanre azért még kitérnék egy bekezdés erejéig: őszintén szólva van alapja a félelmének meg nem is. Mostanában egyre több a deréktájban bővelkedő színész, akiket külön imád is a közönség, de emellett hamar be is lesznek skatulyázva, meg eleve az alakjuk miatt nem lehetnek Rambók. Ettől függetlenül jó gondolatot ébreszt ez a kis megmozdulás Bryan részéről – legalábbis nekem.

 TOTLD S01E083

A ZombiesWith a Chance of Fire azért lett egy remek epizód mert van mondanivalója,  egyből kettő is. Egy: ne törődj a külsővel, mert csak beleőrülsz a megfelelési kényszernek. Kettő: gyújts fel minden zombit, aki rád támad – a lehető legnagyobb lángot okozó eszközzel.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .