Nem kis fába vágtam a fejszémet, amikor eldöntöttem, hogy írni fogok erről a játékról, ami az „MMO-k koronázatlan királya” címet viseli, és világszerte milliók szeretetének a tárgya –, de én csak félig vallom ezt a furcsa kultuszt, ami kiépült köré, és mielőtt még megkapnám a szidalmakat leszögezem, hogy nem fogom ócsárolni a World of Warcraftot. Csupán alkottam egy véleményt róla, amit nem kell kőbe vésettnek venni.

 WoW1

Mint oly sok más játékba, ebbe is egy haver vitt bele, először még a Horda oldalán, de mondom, próba cseresznye alapon kipróbálom a Szövetség nézőpontját is. Mindkét oldal elárasztott a töménytelen fantasys (Elfek, Draenei) és kevésbé fantáziadús elemeivel (pl: Worgen vagy Undead faj), amit még csak tetézett a választható kasztok száma is. Mondjuk nekem kissé nehéz volt átszokni az Aionról WoW-ra (nem is sikerült teljesen), tankkal még most sem szeretek menni, de a Shaman viszont remekül passzol az eddig megszokott harcstílusomhoz.

 WoW3

A történetre csak nagyvonalakban térek ki, mert minimum kismillió oldal lenne, mire az összes faj összes kasztjának a cselekményszálát megpróbálnám begépelni. Bő beszédben annyi a történet, hogy a világot felosztja maga között két frakció: a Horda és a Szövetség. Mindkét oldal a fellelhető összes helyen és mértékben csépeli egymást, de fajonként eltérő az ellen: példának okáért a Worgen Warlockomnak az Undead hordákkal kellett szembenéznie, míg a Draenei Shamanomnak a Blood Elfekkel gyűlt meg a baja kezdetekben. Nagyon mély és nagyon részletekbe menő a történet, így tekintve persze zseniális alkotás, másfelől ember lánya legyen a talpán, aki ki tudja bogozni.

 WoW4

Grafikában sosem döngette a csúcsokat ez a 2004-es sikermű, de sokakat ez nem is zavaró, hiszen minden más (zene, táj, történet) kárpótol érte. Az extra nyalánkságokon kívül a WoW hozza a szokásos MMO rendszert: guildelés, craft, különféle Dungeonok és ütköző zónák – csak a szokásos. És ami még nagy előny a legtöbb MMO-val szemben – szerintem legalábbis – az a sok magyar, akik közül minimális a troll (és itt most nem a fajra értettem). Az Aiont is majdnem azért hagytam abba nemrég, mert elegem lett abból, hogy szégyenkeznem kell a külföldi haverok (vagy csak group társak) előtt a honfitársaim viselkedése/beszéde miatt, meg hogy pár akaszkodós típus engem is megtalált. Szerencsére itt a WoW-ban még nem találkoztam ilyen alakokkal – bizarral és hajmeresztőkkel igen, de bunkó parasztokkal nem.

 WoW2

Ha van egy kis szabadidőd, és kedvet is csinált ez a cikk a játékhoz, akkor ne tétovázz, csatlakozz te is ehhez a varázslatos, szinte troll mentes világhoz. Bár a harcrendszer és a grafika eleinte furcsa lesz, hidd el beleszoksz majd. Én Hanama voltam, most viszont veszem fel a nyúlcipőt.

 

(Fut a trollok hada elől)

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

4 thoughts on “World of Warcraft”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .