Nem sok animációs filmet tartok földrengetőnek vagy mérföldkőnek, és a Firebreather– A tűz gyermeke sem egy az ebbe a kategóriába eső filmek közül, de mégis van benne valami, ami kirántja a tucatság közrefogásából, és ami miatt nem képes az ember nem szeretni.

 *Nov 23 - 00:10*

Adva van egy hatalmas háború az emberek és a Kaijuk (hatalmas szörnyek) között, ám egy nap Kaijuk  királya, Belloc visszavonulót fúj, és nem távozik egyedül –  ennek meg is lesz a gyümölcse: egy, a történet elejétől a végéig ízig-vérig hiperaktív tini fiú, Duncan (a teljes nevét nem írom le, mert az minimum két sor), akit anyja, Margaret nevel, a lehető legátlagosabb módon. Már amennyire átlagos lehet az, ha valaki a Kaijuk királyának ex-neje – de ebbe már ne menjünk bele. Duncan ugye próbál beilleszkedni, ami nagyon is jól sikerül neki, mind barátok mind a kialakuló szerelmi élete terén. Aztán 17 év után újra feltűnik a színen apuci.

 Firebreather3

Hogy miért is tartom jónak a Tűz gyermekét? Nos, hol kezdjem a listát? Legelső jó dolog, az a szereplőgárda– különösen a kis család. Duncan az átlagtól jóval eltérőbb tini, és bár nem képes nagyon a szociális aktívságra (csak némi noszogatás és egy szőke nehézbombázó után), de ő legalább nem viselkedik lúzerként, hanem az első pillanattól fogva egy kissé félénk, de menő srácként ábrázolják. De a szülei sem piskóták: Margaret egy tipikus óvó-védő anyuci, aki még az ex-párját is habozás nélkül lelőné, ha az ártana a fiának. Beloc meg a maga gigantikus méreteivel azért egy elég tekintélyt parancsoló személy (nem csoda, hogy ő a király), de pont eme arányai miatt nem tudom, hogy egy emberi nővel hogy tudott utódot nemzeni?

 Firebreather2

A mellékszereplők, bár kissé sablonosak, de kellenek  a filmbe legyen szó akár a suli bunkójáról vagy a kirekesztett kis nyomi legjobb haverról. Mind együtt alkotnak egy egészet, és folynak bele a történetbe –ami sajnos nem ver eposzi magasságokat. Béke, kisebb konfliktus, megint béke, majd még nagyobb konfliktus, és persze a lezárás, ami happy end. Csak ennyi a bajom a Firebreatherrel, amúgy kortól-nemtől függetlenül mindenkinek csak ajánlani tudom.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .