A titkok könyvtára 3. – A Júdás-kehely átka (2008)

A visszatérés Salamon kincséhez annyira elkedvetlenített A titkok könyvtára filmsorozattól, hogy hónapokig húztam A Júdás-kehely átkának megtekintését – de nem én lennék, ha nem akarnám megnézni az összes hitvány filmet. Hála Stana Katic zseniális színészi játékának a film élvezetesre sikeredett, de persze még így is több sebből vérzett.

titkokkonyvtara.3.3

Flynn Carsen (Noah Wyle) úgy tűnik képtelen leállni munkájában – mondjuk ezért nem is tudom hibáztatni – és elviszi magával barátnőjét arra az árverésre, ahol remélhetőleg megtalálja a bölcsek kövét, amely mindent arannyá változtat, ám ehhez előbb meg kell vennie egy vázát. Flynn olyan esztelenül és rátartian viselkedik, hogy végül a barátnője ott helyben faképnél hagyja. Flynnt megviseli az eset, ezért Charlene (Jane Curtin), a főnöke szabadságra küldi, de a férfi ahelyett, hogy pihenne, inkább tesz egy kiruccanást New Orleans forgatagába. Az utazás ötlete azonban nem a sajátja, hanem egy Simone (Stana Katic) nevű álombéli nő hívta magához, azzal a céllal, hogy közösen megtalálják majd Júdás kelyhét, mely nem kevésbé neves ereklye, mint a Szent Grál – bár utóbbit nem a vámpírerők felélesztésére használják. Flynn és Simone feladata megakadályozni az ősi erő feléledését, ehhez azonban szükségük van Simone különleges képességére is: a vámpírságra.

'The Librarian: The Curse of the Judas Chalice' (AKA The Librarian 3) TV Film - 2008

Szerencsére az alkotók tanultak a korábbi hibából és nem akarták ismét lekoppintani az első film történetvezetését, ez pedig különösen jót tett a mozinak. Bár a történet itt is logikátlan, suta és nem mentes a lenyúlástól sem, azért mégis sikerült egy igazán egyedi és nézhető filmet alkotni. Azt persze megint sajnálom, hogy az “öregek” – na ezért kapnék a fejemre – megint keveset szerepeltek, pedig Charlene humora egészen egyedi, illetve Judson (Bob Newhart) kiskutyaszemei és a kissé letargikus stílusa egészen egyedi kombinációt alkot, és ők ketten szerintem simán el tudnák vinni hátukon a következő filmet (ha lenne ilyen, de hála az égnek sorozatot csináltak inkább).

The Librarian 1- The Curse of the Judas Chalice - La maledizione del calice di Giuda - Noah Wyle

Noah Wyle mivel már harmadszorra játssza el ezt a szerepet, ezért szerintem nem sok dolga akadt Flynn Carsen megformálása során – meg persze az is hozzájárult, hogy a karakter igencsak hasonlít Wyle korábbi szerepéhez, a Vészhelyzetből jól ismert Dr. John Carterhez. Stana Katic azonban kiváló teljesítményt nyújtott a filmben, és komolyan mondom, ha másért nem akkor az ő alakításáért érdemes megnézni A Júdás-kehely átkát. A Castle rajongók már persze tudják, hogy a színésznő mennyire bájos, nőies és okos, de amit itt levágott, az szinte már túlszárnyalja az ABC sorozatában nyújtott alakítását.  Simone, mint  vámpír lenyűgöző, és Katicnak sikerült úgy megformálnia a hölgyet, hogy elhiggyük neki, ő valóban századokkal korábban született, ugyanakkor jól bánik a mai technológiával. De nem ez a legmegkapóbb Simone-ban, hanem az a pimasz és bájos stílus, aminek köszönhetően nem lehet eldönteni, hogy ő most valóban meg akar enni egy embert, vagy inkább csak játszik vele, mint macska az egérrel.

titkokkonyvtara.3.4

A Júdás-kehely átka ismételten egy rossz film, de mégis van benne valaki, aki miatt érdemes megtekinteni. A filmsorozat alkotói pedig gondoltak egy merészet is: nemsokára Amerikában és itthon is debütáló A titkok könyvtára sorozat trailere nagyon sok jót ígér, mert humoros pimasz, illetve a csapat, ami összeállt benne szerintem fantasztikus, és merem remélni, hogy valami igazán egyedit alkotnak – meg kifigurázzák önmagukat, illetve az összes kalandtörténetet, mert az tényleg epic lenne.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

3 hozzászólás

  1. Az milyen poén, hogy a sorozatban az a csaj lesz, aki Az elveszett ereklyék fosztogatóiban volt a titkárnő. 😀

  2. Visszajelzés:A titkok könyvtára S01E01-02 – And the Crown of King Arthur, és And the Sword in the Stone | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.