Sailor Moon Crystal S01E10 – Moon

Ez az epizód a harcosainknak a csalódásokról szólt – de nekünk szerencsére nem. Ismét egy izgalmas, és lélegzetelállító részt nyomtak a kezünkbe a Sailor Moon Crystal készítői. Tulajdonképpen nem is tudom, hogy tudnak ennyi mindent belezsúfolni egy animébe anélkül, hogy idegesítő lenne.

sailormoon.s01.2

Most, hogy már a lényeges dolgokra fény derült, ideje, hogy a lányok hazalátogassanak a Holdra, hogy még többet tudjanak meg. Ezt Serenity édesanyja osztja meg velük, akinek a elméjét mesterségesen eltárolták. Itt azért szeretném megjegyezni, hogy ez ebben a formában elég valószerűtlen, tekintve, hogy a Hold Királysága amúgy romokban hever. Viszont a nőnek a harcosok számára fontos információi vannak a történelmet illetően, és így még felkészültebben tudnak harcba szállni a gonosszal, valamint a barátságuk is még tovább erősödik.

sailormoon.s01.1

Berylék háza táján viszont nem ilyen vidám a helyzet, lassan nem is lehet nyomon követni, hogy ki ki ellen van titkon, és sejthető, hogy idővel ez lesz majd a vesztük. Az egység azonban még nem bomlott meg, így Usagi és a barátnői nem pihenhetnek. Nagyon jó látni, ahogy összetartanak, és egyre inkább megtanulnak együtt dolgozni. Talán még emlékeztek, hogy micsoda szerencsétlenkedések mentek a sorozat elején – nos, ez szép lassan elszáll, nem csak egyenként fejlődnek, de csapatként is.

sailormoon.s01.4

No, és Beryl fegyvertára a jelek szerint kiüríthetetlen. Csípem ezt a nőt, mert nem csak tekintélyt parancsoló és erős, hanem kellően okos is. Szóval csajok, fel kell kötni azt a bizonyos gatyát, mert ettől a banyától nem fogtok könnyen megszabadulni. Annyi biztos, hogy a legújabb ötletét nem lesz egyszerű legyűrni, de természetesen már megint itt kellett abbahagyni, hogy jó ideges legyek. Igen, tudom, megszokhattam volna az évek során, hogy mindig a legjobb résznél hagyják abba – de sajnos képtelen vagyok rá. Követelem a következő epizódot!

Tulajdonképpen nem tudom, hogy az óvodás éveimet leszámítva mikor váltott ki belőlem az anime elődje ekkora izgalmakat, de a Sailor Moon Crystal epizódról epizódra ezt teszi. Mondjuk a sorozat fontos részét képező technológiák realitása hagy némi kívánnivalót maga után, de mivel a világba tökéletesen illeszkedik, a néző nem morog rajta sokat – nem mintha ráérne erre – és ez is csak mostanában tűnik fel igazából, mert eddig nem volt ekkora hangsúly rajta. Úgyhogy lehet még akármi is.

sailormoon.s01.3

Kicsit már azért kezd zavarni, hogy félbevágják a fontos dolgokat, de nézzük a jó oldalát: biztos, hogy megnézem a következőt, hogy tudjam, mi lesz. Addig marad a körömrágás és a várakozás. Kéne egy jó manikűrös.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

2 hozzászólás

  1. Egyetértek, és én úgy vettem észre, hogy akár hogy régen sokan szerették és nosztalgiából előveszik, ha csak a MAL-ból indulok ki, akkor baromira alul értékelt. Mondjuk tény hogy lassú, meg valszeg nem lesz vége ha így halad a szezon végére sem. – És ez miatt attól félek hogy ha esetleg úgy adaptálnak és félbe szakad, akkor folytatása sem lesz ha kint nem lesz sikeres, ami meg hatalmas hiba lenne szvsz.

    • Igazából azért az, hogy lassú, vagy nem, az nézőpont kérdése. A régihez képest elég pörgős, mert már felzabálta az eredetinek az első évadát. De én azért a Sailor Moont nem félteném akkor sem, ha nem érnek a végére, hiszen sokan szeretik és nyereséges megcsinálni 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.