Ez az epizód a harcosainknak a csalódásokról szólt – de nekünk szerencsére nem. Ismét egy izgalmas, és lélegzetelállító részt nyomtak a kezünkbe a Sailor Moon Crystal készítői. Tulajdonképpen nem is tudom, hogy tudnak ennyi mindent belezsúfolni egy animébe anélkül, hogy idegesítő lenne.

sailormoon.s01.2

Most, hogy már a lényeges dolgokra fény derült, ideje, hogy a lányok hazalátogassanak a Holdra, hogy még többet tudjanak meg. Ezt Serenity édesanyja osztja meg velük, akinek a elméjét mesterségesen eltárolták. Itt azért szeretném megjegyezni, hogy ez ebben a formában elég valószerűtlen, tekintve, hogy a Hold Királysága amúgy romokban hever. Viszont a nőnek a harcosok számára fontos információi vannak a történelmet illetően, és így még felkészültebben tudnak harcba szállni a gonosszal, valamint a barátságuk is még tovább erősödik.

sailormoon.s01.1

Berylék háza táján viszont nem ilyen vidám a helyzet, lassan nem is lehet nyomon követni, hogy ki ki ellen van titkon, és sejthető, hogy idővel ez lesz majd a vesztük. Az egység azonban még nem bomlott meg, így Usagi és a barátnői nem pihenhetnek. Nagyon jó látni, ahogy összetartanak, és egyre inkább megtanulnak együtt dolgozni. Talán még emlékeztek, hogy micsoda szerencsétlenkedések mentek a sorozat elején – nos, ez szép lassan elszáll, nem csak egyenként fejlődnek, de csapatként is.

sailormoon.s01.4

No, és Beryl fegyvertára a jelek szerint kiüríthetetlen. Csípem ezt a nőt, mert nem csak tekintélyt parancsoló és erős, hanem kellően okos is. Szóval csajok, fel kell kötni azt a bizonyos gatyát, mert ettől a banyától nem fogtok könnyen megszabadulni. Annyi biztos, hogy a legújabb ötletét nem lesz egyszerű legyűrni, de természetesen már megint itt kellett abbahagyni, hogy jó ideges legyek. Igen, tudom, megszokhattam volna az évek során, hogy mindig a legjobb résznél hagyják abba – de sajnos képtelen vagyok rá. Követelem a következő epizódot!

Tulajdonképpen nem tudom, hogy az óvodás éveimet leszámítva mikor váltott ki belőlem az anime elődje ekkora izgalmakat, de a Sailor Moon Crystal epizódról epizódra ezt teszi. Mondjuk a sorozat fontos részét képező technológiák realitása hagy némi kívánnivalót maga után, de mivel a világba tökéletesen illeszkedik, a néző nem morog rajta sokat – nem mintha ráérne erre – és ez is csak mostanában tűnik fel igazából, mert eddig nem volt ekkora hangsúly rajta. Úgyhogy lehet még akármi is.

sailormoon.s01.3

Kicsit már azért kezd zavarni, hogy félbevágják a fontos dolgokat, de nézzük a jó oldalát: biztos, hogy megnézem a következőt, hogy tudjam, mi lesz. Addig marad a körömrágás és a várakozás. Kéne egy jó manikűrös.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “Sailor Moon Crystal S01E10 – Moon”

  1. Egyetértek, és én úgy vettem észre, hogy akár hogy régen sokan szerették és nosztalgiából előveszik, ha csak a MAL-ból indulok ki, akkor baromira alul értékelt. Mondjuk tény hogy lassú, meg valszeg nem lesz vége ha így halad a szezon végére sem. – És ez miatt attól félek hogy ha esetleg úgy adaptálnak és félbe szakad, akkor folytatása sem lesz ha kint nem lesz sikeres, ami meg hatalmas hiba lenne szvsz.

    1. Igazából azért az, hogy lassú, vagy nem, az nézőpont kérdése. A régihez képest elég pörgős, mert már felzabálta az eredetinek az első évadát. De én azért a Sailor Moont nem félteném akkor sem, ha nem érnek a végére, hiszen sokan szeretik és nyereséges megcsinálni 🙂

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .