Egyszer mindennek eljön a vége. Mintha csak tegnap kezdtem volna el ezt a szériát elemezni, egyben próbára tenni mind saját magam mind a részek tűrőképességét. A Z Nation pedig egy élmény volt, Épp annyira jó, mint rossz értelemben. Megmutatott egy olyan világot, amit már legalább hússzor láttam (mindenféle médiumban), de ő huszonegyedszerre is elővette a formulát és szerencsét próbált – lássuk, hogy a Doctor of the Deaddel sikerült-e neki az, ami eddig tizenkét részen át nem igazán.

 Z Nation S01E133

Utolsó és egyben szériazáró részünkben hőseinknek sikerül eljutniuk (mivel átirányították őket) a cloradoi laboratóriumba, ahol remélik, hogy megtalálják ezt a bizonyos Dr. Merch-et (Lisa Coronado), ám nemcsak őt találják meg, hanem az egész káosz kialakulásának okát, ami egyrészről baromi találó (emberi/személyiségi szempontból), másrészt rohadtul ingerlő kivitelezés és magyarázat szempontjából. Nem árulok el sokat a spoiler veszély miatt, legyen annyi elég, hogy a leghülyébb kialakulását adták meg a zombi kórnak, amit valaha is hallottam vagy láttam. De aztán jön az epic leszámolás (ergó lövöldözés mindenre, ami mozog), majd a lezárásban egy olyan töltet, ami már előre sugallja, hogy lesz második évad.

 Z Nation S01E132

Túl sok mindenhez volt szerencsém a Z Nation terén: jó szereplők (10K, Doc, talán Murphy), elviselhetőek (Cassandra, Citizen Z) és olyanok, akiket öt perc után fejbe lőttem volna (Addy, Mack, néha Citizen Z). Emellett még voltak zombi babák, zombi kutyák, medvék, fluoreszkáló zombik – egyszóval minden, amivel ki lehetett akasztani az átlag zombifant.  A történet messze átlagos, és néha nem tudtam eldönteni, hogy most ez egy alapvetően komolyabb hangvételű sorozat akar lenni (mert akkor baromira elszámították magukat), vagy parodisztikus némi drámai hangvétellel körítve. Mert nekem részről-részre változott, hogy most melyik vonulatot érzem erősebbnek – mintha a stáb nem tudott volna dönteni, hogy most melyik legyen.

 Z Nation S01E131

Őszintén szólva reménykedtem– mivel már lehetett sejteni, hogy ebben a részben fog valami kiderülni a zombi apokalipszis hátterével kapcsolatban –, hogy ezt nem fogják elszúrni, de sikerült nekik. A magyarázat, amit kapunk logikátlan, és hiába nem voltam sose ötös bioszból, de annyit még én is tudok, hogy AMIKBŐL ez az elmebeteg nő és a társa Dr. Kurian (Donald Corren) kikísérletezték, az minden szempontból lehetetlen.

 Z Nation S01E134

Mindent összegezve, a Doctor of the Dead nem hozott semmi újat, olyan színvonalban zárta le a szériát, ahogyan az eddigi részek felvezették azt – pedig ennek nem kellett volna kötelezően így lennie. Lehetett volna belőle egy igazi pofás lezárás, de hát olyanról csak álmodni mer a zombifan.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .