Huhú! Nem is tudom, hová ugrabugráljak örömömben! Visszatért a Lost Girl az ötödik évaddal – és sajnos egyben az utolsóval. Nos, azt kell mondjam, az első epizód meglehetősen ütősre sikerült. Persze én kissé elfogult vagyok, de ettől függetlenül is azt kell mondanom, izgis évadnak nézünk elébe.

lostgirl57

Feltételezem, még emlékeztek mindnyájunk legnagyobb szívfájdalmára, Kenzi elvesztésére – én konkrétan sírtam. Ezzel persze nem csak mi voltunk így, hanem a sorozat szereplői is, és míg a csapat nagy része csak egyszerűen elkeseredett, és hiányzik nekik a kis pöttöm ember, addig Bo nem képes belenyugodni. Persze kiskapu mindig van, főleg ebben a sorozatban – de talán az a kiskapu nem is egyszerű kiskapu. Mindenesetre ő már csak azért is nekivág a nagy kalandnak, hogy megtalálja a legjobb barátnőjét is visszahozza oda, ahová való.

Ez mind szép és jó, mindössze egy vele a probléma: a lelkek utazgatása nem olyan egyszerű, és nem is nézik jó szemmel. Ezt már tapasztalhattuk az előző évadban is, de most konkrétan a túlvilágról beszélünk. Nem is akármelyikről, hanem a Valhalláról. Hiszen Kenzi egy csatában meghalt hős! Igen, bizony, úgy tűnik idén a skandináv mitológiába is belemélyedünk, de ha az én véleményemre kíváncsi valaki, kifejezetten örülök neki, mert eddig erősen háttérbe szorult.

lostgirl58

Bo magánakciói nem csak a csipet-csapatnak okoznak gondot. Pontosabban de, de megmondom őszintén, valahogy Tamsin ebből mindig kicsit kilógott, még ha lassan kezd is beilleszkedni. Mindenesetre nem könnyű az ügy, hiszen az utolsó életét éli, és kemények az elvárások vele szemben – ez pedig komoly ellentétben áll barátai érdekeivel. Ez egy nagyon kemény harc lesz – nem csak a Fae világgal, de önmagával is.

lostgirl56

No, és aki szemfüles volt, az már facebookon is kiszúrhatott egy bizonyos boldogító meglepit. Hiszen Bo Kenzit keresi, és Kenzit nem lehet úgy keresni, hogy ő nincs ott. Én nagyon boldog voltam, hiszen, mint mindenkinek, úgy nekem is ő a kedvencem, és nélküle nem is lenne az igazi ez a széria. Nos, amellett, hogy továbbra is gyönyörű, és mosolyt csal a nézők arcára, számtalan meglepetést is tartogat. Csak ahogy ezt tőle megszoktuk, amolyan „rúgjuk szét mindenki hátsóját”-módon.

Amit kicsit sajnáltam, hogy a többi szereplő mindössze kevéske perceket kapott az epizódban, így igazából tippelgetni sem lehet, hogy mi lesz a Vérkirállyal, vagy a dögös Dysonnal. Persze, ami késik, nem múlik, hiszen már ők is előre borítékolták, hogy csinálnak hepajt nekünk bőven, így valószínűleg nem fognak háttérbe szorulni a továbbiakban.

lostgirl55

Határozottan jónak ígérkezik ez az évad, nem csak a következő részre gondoskodtak az izgalmakról – nos, igen, ilyen a jó évadkezdés. Nem igazán bírok magammal jövő hétig. Úgy tűnik, a pilotmustrás csalódások után legalább sorozatokból sikerült jól járnom. Nem lesz egy unalmas telem, az biztos.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .