A történet szerint majdnem egy éve, hogy Barry Allenbe belecsapott a villám, így az új Flash epizód nem csak a karácsonyi hangulatról szól, hanem kicsit vissza is tekint az eddig történtekre. Ez, és a cím keltette izgalom miatt valami igazán nagyszabásúra vártam, de a The Man in the Yellow Suit alig-alig teljesítette ezeket az elvárásokat.

flash 9 3

A sárgaruhás ember, Barry anyjának gyilkosa visszatér és gonoszabb, mint valaha. Most épp az a célja, hogy egy kísérleti, tachionokon alapuló technika segítségével még gyorsabbá váljon, de a kütyüt előbb el kell lopni. Nem világos, hogy elsőre miért nem sikerül neki, mindenesetre később a technológia a S.T.A.R. laboratórium védelme alá kerül. Az „ellentétes Flash” azonban gyorsabb és erősebb, mint Barry, így végül megszerzi, amit akar. Mindeközben feltűnik Ronnie Raymond, azaz Tűzvihar, és Iris és Eddie a következő szintre lépnek a kapcsolatukban.

flash 9 1

Ami a fő-főgonoszt illeti, ellenétes Flash (vagy eredeti nevén Reverse-Flash) elég jól néz ki. Világító vörös szemeivel, elmosódó vonásaival és sorozatgyilkosos hangjával egészen hátborzongató. Kétszer ütközik meg Barryvel, és bár a csata látványos, a sárgaruhás Flash mindkét esetben fölényes győzelmet arat. Ráadásul a képregény rajongók sem lehetnek biztosak a dolgukban vele kapcsolatban, mert az időutazásos elem más gonosztevőre is utalhat (például Zoom-ra), illetve nem tudhatjuk, mennyiben változtat a sorozat az eredeti felálláson. Az utolsó jelenet mintha felfedné az ellentétes Flash személyazonosságát, de ki tudja – valószínűleg nem ilyen egyszerű a helyzet.

flash 9 2

Maga a látvány hozzáidomul Barry főellenségének megjelenéséhez, a The Man in the Yellow Suit érezhetően sötétebb epizód, mint a többi. Ez annyira meghatározó, hogy mellette a többi történetszál szinte teljesen elveszti a jelentőségét. Pedig Caitlin végre újra találkozik halottnak hitt vőlegényével, akivel nyilván nincs minden rendben. Mégis, Tűzvihar valahogy elvész az események közt és nem igazán vált ki érzelmeket az emberből. Ezen Cisco és Caitlin izzadtságszagú lelkizései sem segítenek – párbeszédeik suták és súlytalanok.

flash 9 4

A történet drámai vetülete ezúttal egyenesen rémes volt. Iris és Eddie egy év után összeköltöznek, erre Barry pont most dönt úgy, hogy végre bevallja, mit érez. Közös jeleneteik kifejezetten kínosak, maga a vallomás meg még annál is inkább. Az epizód lélektani vonalát az apák mentették meg – Joe és Henry jelenetei Barryvel igazán meghatóak voltak, ezek adtak valódi érzelmi tónust a résznek. Ehhez jött még a kiváló flashback Barry édesanyjáról, ami úgymond megkoronázta a család szereplését. Talán jobb lett volna, ha a készítők a szerelmi szálat kicsit békén hagyják, és csak a családi kapcsolatokra fókuszálnak – jó pár kínos perctől szabadítottak volna meg minket.

flash 9 5

Félévad-zárásnak a The Man in the Yellow Suit kicsit gyengécske volt, túl sokat akart és emiatt több dolog elsikkadt benne. A sárgaruhás Flash belépője azonban ütősre sikerült és szerencsére egyáltalán nem vetett véget a találgatásoknak, sőt. Könnyen javíthatott volna ezen a részen, ha Tűzvihar nem most, vagy nem így tér vissza, és, ha a szerelmi viszonyokat nem bolygatják meg. Persze így legalább minden téren izgalmas újév várhat hőseinkre.

Szerző

Korábbi szerkesztő

Lélekben nyugdíjas angol öregúr, félig vulkáni – suttogó falak és nyikorgó ajtók rajongója. Álommunka: Superman és/vagy nagymama szelleme.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .