Kicsit csalódottan pötyögök ez után a rész után, mert úgy érzem, nem csak keveset kaptam, de még azt sem a megfelelő formában, ráadásul szokás szerint félbe is vágták – amit már nagyon kezdek unni. Vicces, mert korábban már emlegettem, hogy az epizódok szétszedése néha hasznos, de nem jó túlzásba vinni.

sailormoon38

Miután Beryl és társai elrabolták a szívünknek kedves Mamorut, egy furcsa idegen bukkan fel Usagiék törzshelyein, aki megszólalásig hasonlít a fent említett hercegre. Valami mégsem stimmel vele, teljesen máshogy viselkedik, más kisugárzása van és még a szemei is vörösek – itt azért el tudnék sütni egy csúnya poént. A harcosoknak persze megjelenésétől fogva gyanús a fickó, szegény Usagi viszont gyászában nem akarja észrevenni a nyilvánvalót és boldogan ismerkedik az új fiúval.

Az epizód egyetlen pozitívuma ebben a találkozásban volt. A magical girl animéknek nagy hibája – szerintem – ugyanis, hogy rendszerint a hősök és a hősnők kvázi „átöltöznek”, az emberek mégis úgy kezelik őket, mintha a különbség akkora lenne, mint egy krumpli és egy brokkoli között. Most ez végre egyszer nem így volt, és az egyik szereplő igenis kiszúrta a hasonlóságot, én pedig diadalmasan égnek emeltem az öklömet: nem én vagyok idióta!

sailormoon39

És igen, elég csalódott vagyok. Egyrészt, bár tudom, hogy most nem akció-animéről beszélünk, sokkal jobban szeretem, amikor többet harcolnak a lányok – elvégre ők harcosok, nem? Másrészt Usagi butasága egy bizonyos szintig nagyon aranyos, és megértem, hogy szomorú, de tizenegy rész után már kezd inkább idegesítővé válni. Ez egyébként mindig nagy hibája volt a Sailor Moonnak. Kissé szürreális, hogy egy buta lány semmit nem vesz észre, megoldás helyett inkább rendszeresen összeomlik, aztán az utolsó pillanatban megtáltosodik és mindenkinek szétrúgja a hátsóját. Ez néhány alkalommal működik csak, de ebben a mennyiségben már zavaró és unalmas.

Valahogy úgy érzem, mintha csak idedobtak volna egy epizódot, hogy nesze, néznivaló, de nem történik benne semmi olyan, aminek értelme lenne. Nem szeretem, amikor ilyet csinálnak a készítők, hiszen én azt akarom tudni, hogy mi fog történni, nem pedig azt, hogy valaki épp mennyire ötlettelen.

sailormoon37

Persze, ha ez megszokott, joggal lehetne kérdezni, hogy miért kapom fel a vizet? Pont ezért! Régen is ez volt a baj a szériával, ha már felújítják, én azt vártam volna, hogy kijavítják a saját hibáikat, és eddig úgy is tűnt, hogy ez megtörténik. Most azonban visszacsúsztunk a régi szintre, csak szebb rajzolással. Nagyon szomorú vagyok.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .