agentsofshield2.01_2

Bár a midseason finale és ez előtte lévő rész jó sok kérdésünkre választ adott – mi Skye valódi neve? Mit tud valójában a Diviner? Hogy-hogy Whitehall nem öregedett meg? –, ám még így is rengeteg olyan dolog maradt, amin törhetjük a fejünket márciusig. Ezekből a még megválaszolatlan kérdésekből, homályos részletekből és titkokból szedtem most össze egy kis listát, hogy az elkövetkezendő két és fél hónapban legyen min rágódni.

Hová ment Ward a The Writing on the Wall végén?

Mikor kijött a kérdéses rész, Catleennel nagyjából fél órát töltöttünk azzal, hogy azt elemezgettük, mi van Ward táskájában – ez olyannyira lekötötte a figyelmünket, hogy az eszünkbe sem jutott, hogy mit visel. Öltöny, nyakkendő, mandzsettagomb? (Főleg úgy, hogy a I Will Face My Enemyben Coulson külön ki is emelte, hogy mandzsettagombot visel.) Mégis hová öltözhetett ki ennyire?

Mi történt Ward családjával?

Tudom, erre van egy elég kézenfekvő válasz: Ward megölte őket, hogy bevágódjon Whitehallnál. De, mint azt egyszer mér mondtam, ezzel csak egy probléma van: túl kézenfekvő. Most komolyan, srácok, miért nyújtanák át nekünk így ezüsttálcán a megoldást? Arról nem is beszélve, hogy akkor meg miért viselkedett jelenetük végén egész… testvériesen Ward Christiannel? Plusz ugye az FBI-nál felmerült az idegenkezűség gyanúja – ha Ward tette volna, akkor kétlem, hogy bárkiben is felmerült volna, hogy valaki besegített ennek a három embernek a halálába.

agentsofshield2.01_5

Ki Ward húga/nővére?

Még az  The Only Light in Darknessben Ward említett, hogy két fivére mellett van egy lánytestvére is – na, már most ennek a karakternek a léte jelen pillanatban nem indokolt, tehát biztos vagyok benne, hogy terveznek még vele valamit az alkotók, és hogy ez a csaj még fontos lesz. De vajon miképpen? (Amúgy felmerült bennem, hogy Ward hazudhatott erről Koenignek, hogy összezavarja a gépet, de ez valami olyan dolog, amit baromi egyszerű visszakeresni, úgyhogy ezzel csak maga alatt vágta volna a fát.)

Mi van a cukorral?

Ez egy régi kérdésem: még a Pilotban, majd pedig a Nothing Personalban, mikor Skye előbb Mike-kal, majd Warddal az étteremben van, a kamera mindkétszer ráközelít a kezére, ahogy a cukrostasakokkal játszadozik. Mivel ez kétszer is megtörténik, ráadásul a rendező mindkét alkalommal azt akarja, hogy ezt észrevegyük, biztos vagyok benne, hogy ennek előbb vagy utóbb jelentősége lesz.

agentsofshield1.19_2

Mik a Koenig testvérek?

Simán előfordulhat, hogy itt csak egy slusszpoénról van szó, amivel húzzák a nézők agyát, de a kérdés attól még jogos: mik a Koenig fivérek? Mert az egy dolog, hogy ugyanúgy néznek ki, de ugyanúgy is gondolkoznak, és ki tudja, hányan is vannak összesen – miután Trip szerint Billy minden nap újabb testvéreket emleget. Szóval: androidok? Klónok? Valami más?

Ki kutatta az idegen írást az Eye Spyban? Ki akarta megszerezni?

Na, ez egy komplex kérdés: az idegen írást – ami ugye a Kree-ktől származik – először a negyedik részben láthattuk, mikor egy fehéroroszországi kutatóbázison vizsgálták, ahová a HYDRA – legalábbis fel kell tételeznünk, hogy a HYDRA – mindenképpen be akart jutni. Azt talán elég nagy biztossággal kijelenthetjük, hogy a megbízás mögött valószínűleg Whitehall állhatott. Na, de mi a helyzet a kutatóbázissal? Az se nem HYDRA, se nem S.H.I.E.L.D. – akkor meg ki?

agentsofshield2.07_2

Hol van Ian Quinn és a Gravitonium?

Ez megint csak egy elég fontos kérdés: a Beginning of the End végén Quinn és Raina együtt távozott, méghozzá a Gravitoniummal (benne Dr. Hall-lal) – Rainát azóta már viszont láttuk. De mi a helyzet Quinn-nel? Ő vajon merre jár, miben sántikál?

Mi van azokkal, akik megszöktek a Fridge-ből?

Mert hát ugye mikor Ward és Garrett lerohanta, pár embert szabadon engedtek. Ebből egyet – Danielst – Coulsonék elintéztek, de a többi szuperképességekkel rendelkező rosszfiú azóta is vígan mászkál a világban, és valószínűleg rosszalkodik. Kérdés-szinten ez nem olyan érdekes, viszont tény, hogy ezekből a szökött rabokból rendesen lehet még történetet építeni.

agentsofshield1.19_1

Donnie Gil tényleg meghalt?

Szerintem nem – az egyszerűen túl egyszerű lenne. Adott egy szuperképességgel rendelkező fiatal, akivel bár szimpatizálunk, mégis a rosszfiúk oldalán áll – pazarlás lenne két rész után búcsút mondani neki. Mellesleg nekem inkább úgy tűnt, mintha Skye a vállát kapta volna el, és az is kicsit gyanús, hogy ahogy merült, körbevette a jég – nem lehet, hogy ez valami védelmi mechanizmus volt részéről? És azt se felejtsük el, amit Skye a rész végén mondott: a hatóságok még nem találták meg a testét.

Mit jelent Skye álma?

Lehet, hogy ez a szcénát túlelemzem, de akkor is tény, hogy vannak érdekes pontjai: miért kellett a kínai újság? Miért a jelenik meg May és Coulson kertvárosi szülőként? Miért zenedoboz? És még sorolhatnám (bár némelyik kérdésre, ami még ezzel kapcsolatban felmerülhet, a What They Become már elég egyértelmű választ adott).

agentsofshield2.09_3

Mit rejteget Bobbi?

Van itt valami sötét titok, vagyis rögtön mindjárt kettő: egy, ami ha kiderül, a S.H.I.E.L.D. emberei elpártolhatnak Bobbitól (mivel ez valami szemétség, amit azért tett, hogy a HYDRA befogadja), ám Hunter valószínűleg kiállna mellett, és egy, amivel Hunter bizalmát vesztheti el végleg. (Kicsit szappanoperás, tudom, de lehet, hogy van egy gyerekük, akiről a férfi nem tud?)

Skye anyja átment a Terrigenesisen?

Ismét egy érdekes kérdés: az az ajándéka, hogy nem öregedett, vajon a Terrigenesis eredménye (bár a Diviner egész idő alatt a S.H.I.E.L.D. birtokában volt, az utolsó epizód végén láttuk, hogy van belőle több is), vagy azé, hogy egyáltalán megérintette a Divinert? Ha átment a Terrigenesisen, akkor Cal hogy-hogy nem tudta, ez hol mehet végbe? És ha mér a Diviner megérintése elég ahhoz, hogy a kiválasztott ne öregedjen tovább, akkor lehet, hogy mostantól Skye sem fog?

shieldtheory2

Mi a szitu May exével?

Ez meg egy olyan kérdés, amire hamarosan választ is fogunk kapni, tekintettel arra, hogy az őt alakító Blair Underwood már a bandával forgat. Annyi szent, hogy kíváncsi leszek rá, hogy mi történt köztük, és hogy egyáltalán ki is ez a férfi.

Fontos lesz még Bahrain?

Egy elég ködös magyarázatot már kaptunk arra, hogy mi is történt Bahrainben, de, lássuk be, ez még messze nem elég. Nem mondom biztosra, de el tudom képzelni, hogy ez a történetszál még vissza fog térni – lehet, hogy pont May exének kapcsán.

agentsofshield2.09_2

Miért kellett Lokinak Lorelei?

Ezt a kérdést még a Yes Menről írt kritikámban is felvetettem: ebben a részben Sif ugye azt mondja, hogy Odin parancsolta meg neki, hogy vigye vissza Loreleit Asgardba – igen ám, csakhogy ezen a ponton a trónon már Loki ül. Lehet, hogy ezzel a kis mellékes megjegyzéssel az alkotógárda már egy későbbi MCU-filmet alapozott meg?

Mi van még a Szerszámosdobozban?

Koordináták a Játszótérhez, titkosított akták… De vajon mi még? Bármi is legyen az, az elég fontos ahhoz, hogy a Szerszámosládát az íróasztalba rejtve kelljen tárolni. Szóval igen, kíváncsi leszek rá, Coulson mikor fogja legközelebb előkapni.

agentsofshield1.15_3

Mi van Mike Petersonnal? És Akila Amadorral?

Mike ugye az Beginning of the End végén távozott, hogy valahogy rendbe tegye azokat a rettenetes dolgokat, amiket tett, hogy egy nap majd ismét a fia szemébe nézhessen – ez alapján még simán találkozhatunk majd vele a jövőben. Amadort az Eye Spy végén börtönbe zárták: a kérdés már csak az, hogy állami, vagy S.H.I.E.L.D. börtönbe? Mert ha az utóbbiba, akkor a HYDRA-felkelés idején nagy valószínűséggel kiszabadult, vagy megölték. Ha az előbbi történt, akkor még ő is könnyedén visszatérhet, hogy kisegítse Coulsont.

Mi van a #139 jelzésű ládában?

Mikor a Shadowsban Coulson emberei keresik a raktárban az Obeliszket, a kamera egy ponton ráközelít egy ládára, amit Skye vizsgálgat – ennek az oldalán a #139 jelzés látszik. Ez a láda és jelzése túl nagy hangsúlyt kapott ahhoz, hogy ne legyen fontos (ahogy a többiek keresik az Obeliszket, a kamera egy másik ládára sem közelít rá).

agentsofshield2.02_4

Lesz még dolgunk a Carbyne-nal?

Könnyen előfordulhat, hogy a készítők ezt az anyagot csak azért hozták be, hogy Raina valahogy átadhasson egy nyomkövetőt Creelnek, de ez a cucc túl menőnek tűnik ahhoz, hogy csak ennyire használják fel (keményebb, mint a gyémánt, képes energiát raktározni… Annyi, de annyi lehetőség rejlik ebben…)

Mitől lett Skye apja instabil?

Itt is van egy kézenfekvő válasz, méghozzá az, amit a képregények adnak nekünk: a pasi magán kísérletezett, hogy kihozza magából teljes potenciálját. Igen ám, csakhogy a karakter háttértörténete – lányáéról már nem is beszélve – teljes egészében meg lett változtatva a sorozatban, így lehet, hogy ereje és „hangulatingadozásai” nem is egy szérum hatásai, ám ha mégis erről van szó, akkor az is érdekes kérdés, hogy miért folyamadott ahhoz, hogy azt használja?

agentsofshield2.04_4

Tényleg most láttuk utoljára Whitehallt?

Lássuk be, ez így­… túl egyszerű. Meg a pasi legalább egyszer már megcsalta a halált. És mellesleg egy képregényen alapuló filmben/sorozatban sosem lehetünk biztosak abban, hogy valaki meghalt – legalábbis akkor biztos nem, ha csak egy-két golyót kapott. Emellett még az is jogos kérdés, hogy vajon látjuk-e még majd Bakshit?

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .