Kicsit sablonos, kicsit klisés, de a gyönyörű tájakon játszódó Dél-tenger kincse megérdemli, hogy egyszer megnézze az ember, ha másért nem, hát akkor az ismerős színészpárosért. Igazi kilencvenes évekbeli feeling!

dél-tengerkincse.s01.1

David Grief (William Snow) és legjobb barátja, egyben munkatársa, Mauriri Lepau (Rene Naufahu) Tahiti szigetén dolgoznak, méghozzá közös hajójukon járják az óceánt és a környező szigeteket. Mindkét férfi sokat dolgozik a megélhetésért, és míg Mauriri stabil párkapcsolati hátérrel rendelkezik, addig David már vagy öt éve fűzi a kis sziget kocsmájának vezetőjét, Laviniát (Rowena King). Mikor végre idilléivé válhatna ez a románc is, betoppan egy különleges nő, Isabelle Reed (Rachel Blakely), aki nem hétköznapi temperamentumával és lenyűgöző szépségével megigézi Davidet. Mindeközben egy német érdekeltségű nagyvállalat emberei mindent megtesznek, hogy kiszorítsák a kisebb vállalkozókat, így Davidet és Mauririt is a szigetről.

dél-tengerkincse.s01.4

Mint már említettem a Dél-tenger kincse egy igazi klisé halom, ám annak remekül működik. A sorozatban ellelhető a tipikus helyes hős, mindjárt kettő is, a tipikus nem-átlagos, és gyönyörű nők (különösképpen Rachel Blakelyre), a gonosz ellenség, aki átgázol bárkin és bármin. A show abszolúte nem képes újat mutatni, ám mivel a kilencvenes évek végén készült, ezért ezt akkoriban nem is várták el tőle.

A legzavaróbb tényező a sorozatban mégis a szokványos szerelmi adok-kapok, amit már 1998-ban (és sajnos ma is) unalomig játszottak a tévében. Isabelle és David között valóban izzott a feszültség, míg Lavinia és David között semmi ilyesmit nem lehetett észrevenni, és így erősen hiteltelenné vált a „régi szerelmesek” között lévő nagy románc. Érdekesség, hogy a két színész, akik között szinte izzott a levegő, a Dél-tenger kincse után együtt szerepeltek Az elveszett világ című tévésorozatban, ahol a mostanihoz hasonló karaktereket alkották, és hasonlóan kiváló módon működött kettejük között a kémia.

dél-tengerkincse.s01.3

A legfontosabb szereplő a történetben az a lenyűgöző táj, és a Jack Londonos-stílus. A sorozatot Queenslandben forgatták, ám ez e hely annyira gyönyörű, hogy zokszó nélkül el lehet hinni, hogy ez Tahiti – nem mellesleg meg, ha a két hely közül kéne választanom úticélt, akkor toronymagasan Queensland nyerne. A tipikus Jack London stílust meg talán sosem sikerült ennyire profi módon megfogni és felhasználni egy történetben.

dél-tengerkincse.s01.2

A Dél-tenger kincse egy kedves, nem túl merész alkotás, ami összesen huszonkét részt ért meg. Nosztalgia gyanánt bármikor újranézhető egy-két epizódja.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .