Bette (2000-2001), 1. évad

Igazi csajos sorozat sztárparádéval, Bette Midlerrel, humorral, ami akármennyire is vicces, megérdemelten kapott csupán egy évadot. A Bette című show bármely epizódja kellő kikapcsolódást nyújthat, ám darára nem javaslom, ahhoz már túl tömény.

bette.s01.1

Bette (Bette Midler) híres színésznő és énekesnő, akinek mindennapjaiba kaphatunk bepillantást a sorozat által. Bette a karrierje és a családja között egyensúlyoz, miközben furábbnál furább dolgokba keveredik, ebben barátnője, és ügynöke, Connie (Joanna Gleason) segít neki, vagy néha csak bátorítóan röhög Bette kisebb-nagyobb ballépésein. Férje, Roy (Kevind Dunn, majd Robert Hays), és lánya, Rose (Lindsay Lohan, majd Marina Malota), szintén kedveskedően, ám kevésbé kritikusan állnak Bette kissé habókos jelleméhez.

A sorozatot egyértelműen a címszereplőt alakító Bette Midlerre szabták, neki írták a poénokat, az ő jelleme kapott igazi mélységet, és úgy az epizódok játékidejének kilencven százalékában is ő szerepel. A mellékszereplőknek szinte egyáltalán nem marad sem tér, sem idő. Ez alól talán kivétel Connie, aki mint muskétás szerepel Bette oldalán, és imádnivaló flegma humorral egészíti ki a főszereplő csapongó jellemét.

bette.s01.3

A sorozat ízig-vérig csajos show, ami nem feltétlenül baj, csak azon ritka művek közé tartozik, amit egyszerűen nem tudok nyugodt szívvel mindkét nemnek ajánlani (persze tisztelet a kivételnek). Bette húzásai tipikus „csajos” ballépések, amik természetesen a sztereotípiákból táplálkoznak, ám a színésznő mégis képes olyan egyedi ízt adni a dolognak, hogy egyáltalán nem tudom rosszallásomat kifejezni azért, mert kifigurázza a női csacskaságokat.

bette.s01.4

A sorozat legnagyobb erénye az a folyamatos piszkálódás, amit a hollywoodi filmipar kap, ráadásul ezek között sok a bennfentes infó, köszönhetően annak, hogy Bette Midler valóban ismeri és érti ezt a világot, kiváló humorának és színészi tehetségének köszönhetően tökéletesen elő is tudja adni – nagy kedvencem a színészcseréket firtató epizód, és lássuk be, két szereplő is cserélődött időközben. Az is igaz, hogy mikor a sorozat készült, Bette Midler csillaga már nem tündökölt annyira fényesen, mint a kilencvenes években, ami igencsak szomorú, tekintve, hogy a hölgy mekkora tehetség a színjátszásban és a zenei produkciókban.

bette.s01.2

A Bette egy bájos és kellemes sorozat, imádnivaló pillanatokkal, és tömény „csajos” felhanggal.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.