Igazi csajos sorozat sztárparádéval, Bette Midlerrel, humorral, ami akármennyire is vicces, megérdemelten kapott csupán egy évadot. A Bette című show bármely epizódja kellő kikapcsolódást nyújthat, ám darára nem javaslom, ahhoz már túl tömény.

bette.s01.1

Bette (Bette Midler) híres színésznő és énekesnő, akinek mindennapjaiba kaphatunk bepillantást a sorozat által. Bette a karrierje és a családja között egyensúlyoz, miközben furábbnál furább dolgokba keveredik, ebben barátnője, és ügynöke, Connie (Joanna Gleason) segít neki, vagy néha csak bátorítóan röhög Bette kisebb-nagyobb ballépésein. Férje, Roy (Kevind Dunn, majd Robert Hays), és lánya, Rose (Lindsay Lohan, majd Marina Malota), szintén kedveskedően, ám kevésbé kritikusan állnak Bette kissé habókos jelleméhez.

A sorozatot egyértelműen a címszereplőt alakító Bette Midlerre szabták, neki írták a poénokat, az ő jelleme kapott igazi mélységet, és úgy az epizódok játékidejének kilencven százalékában is ő szerepel. A mellékszereplőknek szinte egyáltalán nem marad sem tér, sem idő. Ez alól talán kivétel Connie, aki mint muskétás szerepel Bette oldalán, és imádnivaló flegma humorral egészíti ki a főszereplő csapongó jellemét.

bette.s01.3

A sorozat ízig-vérig csajos show, ami nem feltétlenül baj, csak azon ritka művek közé tartozik, amit egyszerűen nem tudok nyugodt szívvel mindkét nemnek ajánlani (persze tisztelet a kivételnek). Bette húzásai tipikus „csajos” ballépések, amik természetesen a sztereotípiákból táplálkoznak, ám a színésznő mégis képes olyan egyedi ízt adni a dolognak, hogy egyáltalán nem tudom rosszallásomat kifejezni azért, mert kifigurázza a női csacskaságokat.

bette.s01.4

A sorozat legnagyobb erénye az a folyamatos piszkálódás, amit a hollywoodi filmipar kap, ráadásul ezek között sok a bennfentes infó, köszönhetően annak, hogy Bette Midler valóban ismeri és érti ezt a világot, kiváló humorának és színészi tehetségének köszönhetően tökéletesen elő is tudja adni – nagy kedvencem a színészcseréket firtató epizód, és lássuk be, két szereplő is cserélődött időközben. Az is igaz, hogy mikor a sorozat készült, Bette Midler csillaga már nem tündökölt annyira fényesen, mint a kilencvenes években, ami igencsak szomorú, tekintve, hogy a hölgy mekkora tehetség a színjátszásban és a zenei produkciókban.

bette.s01.2

A Bette egy bájos és kellemes sorozat, imádnivaló pillanatokkal, és tömény „csajos” felhanggal.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .