Sokat markol, még többet fog – ez a paradoxon jellemzi A titkok könyvtárának mostani epizódját, ami ugyan történetileg gyatra és sűrű, ám az apró kis jelenetek igazán felejthetetlen szórakozást nyújtanak.

atitkokonyvtara.s01.e05.1

Mialatt Eve és könyvtárosai Jenkinsszel karöltve hirtelen támadt földrengések és gejzírek nyomát kutatják, betoppan Flynn, aki állítja, hogy ezeket sárkányok okozzák, akik bár szeretnek sokat pihenni, akad olyan dolog, amiért még ők is felébrednek mély álmukból. Flynn utasítást ad Jake-nek, Cassandrának, Ezekielnek és Jenkinsnek, de mielőtt Eve is kapna, a nő elrángatja Flynnt egy kis megbeszélésre, ami a vezetésbeli nézetkülönbségeikről szól. Ám egy óvatlan pillanatban Ezekiel beenged a könyvtárba egy ismeretlent (geek körökben bizony igen népszerű), akiről kiderül, hogy a sárkányokat képviseli, nem szerzik vissza a gyöngyöt, amit elloptak a sárkányoktól, illetve nem hoznak össze egy kerekasztal-beszélgetést, akkor a sárkányok bizony porig rombolják a világot. Szóval megint egy teljesen átlagos nap a könyvtárban!

Ezekiel és Jenkins a könyvtárban maradnak, mialatt Eve, Flynn, Jake és Cassie az ellopott gyöngyért indulnak, ám az akció közben nem várt nehézséggel (meg egy ismerős arccal) találják szembe magukat, mialatt Ezekiel a világ legunalmasabb könyvtáros melóját végzi és tárgyalásokat folytat a természetfeletti lények képviselőivel, aztán betoppan valaki, aki mindent felforgat.

atitkokonyvtara.s01.e05.2

A két történetszál külön-külön is elegendő lett volna egy epizódhoz, és nem értem, miért kellett őket összeszerkeszteni – a szóhasználat nem véletlen, mert a negyven perc alatt végig az volt az érzésem, hogy ez valójában két történetnek indult, csak valakik úgy vélték, nem állnák meg a helyüket önállóan. Nos, tévedtek.

A Rómában lezajló kincsvadászat igazi kis gyöngyszeme a sorozatnak, ugyanis ezúttal minden karakter megmutatta énjének legrosszabb oldalát, méghozzá a maguk fura, stikkes és imádnivaló módján. Jake, mint a művészetek nagy szakértője, természetesen egy múzeumban randalírozott (nem mintha nem lett volna igaza), és ami kért okozott, azt kizárólag Eve tudta rendbe hozni. A drága és bájos Cassie pedig olyan vérbeli gonosszá avanzsál, hogy elakadt a lélegzetem. Amit a színésznő, Lindy Booth levágott meg simán Emmy-díjat érdemelne.

atitkokonyvtara.s01.e05.3

Ezekiel és Jenkins is kapott most némi fókuszt (sőt, utóbbiról elég fontos infó derült ki az epizód végén), ám mégis a kettejük között lévő feszültség, és az egymás iránti lenézés adta a legjobb pillanatokat. A tolvaj és a magányt preferáló személy mégis hogyan képes egymásra hatni úgy, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a helyzetből? Igazi író kuriózum az, ami velük történt.

Az epizód záróakkordját Eve és Flynn között dúló szenvedély adta, és az, hogy mindketten belátták, mire van szüksége a másiknak. A két karakter önzetlensége és ereje igazán megkapó, ám a civakodásaik még ennél is jobbak.

Bár a sorozat indulása előtti trailer is sok jót ígért, de nem számítottam többre A titkok könyvtárától, mint negyvenpercnyi tömény nevetést, ehhez képest kaptam drámát, romantikát, társadalomkritikát, és olyan imádnivaló karaktereket, akiket azonnal megszerettem. A sorozat legfőbb hibájának azt tartom, hogy a gonoszra nem szántak elegendő figyelmet, ugyanis a karakter még kidolgozatlan (vagy csak titokzatos?), de hiszem, hogy nemsokára róla is többet tudunk majd meg.

atitkokonyvtara.s01.e05.4

Persze a múlt heti karácsonyi epizódot nem múlta felül ez a rész, azért jól szórakoztam, nevettem, csodálkoztam, és élveztem minden pillanatát. Ki hitte volna, hogy egy középszerű filmsorozatból egy ilyen remek sorozat lesz?

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .