A helyzet úgy áll, hogy bármennyire kegyetlenek is velünk a készítők, és bármennyi szereplőt vesznek is el tőlünk, nem hagynak minket unatkozni – legalábbis az eddigiek, és a legutóbbi epizód után erősen így érzem.

lostgirl66

Még el sem múlt a gyász utáni sokk, amikor új szereplő bukkan fel: ő Mark (Luke Bilyk), aki épp elég erőteljesen menekül. Ennek következtében köt ki Bo és Tamsin lakásában. Tekintve, hogy Bo szívében még igen nagy űr tátong, kap az alkalmon, hogy vigyázhat végre valakire. Ahogy telik az idő, a fiúcska egyáltalán nem bizonyul jó gyereknek, s hamarosan a vadász is feltűnik, aki követte őt. Innentől aztán már az egész teljesen kusza a lányok számára, a nézők számára pedig még inkább. Megjegyezném, habár teljesen más karakternek tervezték eredetileg, nekem az első percekben Dandy jutott róla eszembe az American Horror Storyból – de persze lehet, hogy csak a sérója miatt.

lostgirl67

Ez persze szokás szerint nem az egyetlen szál. Már a múlt héten is tele volt Lauren rendelője hullákkal. Igaz, hogy a pszichopata szőke meg is lépett, a többiek azonban maradtak, és fura jelek találhatók a testükön. Ez azért már felkelti mindenki figyelmét, így Dyson mellett Trick még Vexet is meginvitálja, hogy az ügy végére járjanak. De vajon mennyire működőképes egy olyan páros, akik rühellik egymást? Meglepő, de jól. Némileg szürreális, de végül a végeredmény elég hatásos lett, úgyhogy talán ennyit elnézünk – vagy legalábbis én. Vexet egyébként is hiányoltam, mivel szerintem ő egy igencsak jól kitalált karakter.

lostgirl68

No, és még Evonytól sem kell megválnunk a jelek szerint. Habár már Morriganként nem igazán tud működni mióta emberré változtatták, a szíve azonban ugyanolyan hideg maradt és nem is igazán tetszik neki a helyzet, hogy most halandó. Viszont meglepően jól lovagol. Emiatt persze szintén Lauren szív – komolyan sajnálom ezt a szerencsétlen dokit, mert akárhányszor történik valami a sorozatban, ő issza meg a levét leginkább. Azért az elég ramaty érzés lehet.

Tulajdonképpen végig izgis volt az epizód, de a zárás mindent vitt. Talán eddig ez volt a legnagyobb csattanó – legalábbis a viszonylag pozitívak közül. Az ilyen részeket mindig szeretem, amikor pörög a sztori, agyalni is kell kicsit és szép lassan minden világossá válik. Mint a karácsonyi ajándékbontás. Habár végül a holttestek titkára nem derült fény, sem pedig a gyertyás szőke tyúkéra – vagy az ér, hogy elmebeteg? –, de most is így bontakozott ki a rész végére minden.

lostgirl69

Azért elég szomorú, hogy a készítők csak most kapják össze magukat, amikor süllyed a hajó. Persze, értem én, hogy mentik, ami menthető, de így sokkal szomorúbbak lesznek a rajongók, ha nem lesz többé Lost Girl. Addig viszont élvezzük, hisz már nincs rá sok időnk.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .