A titkok könyvtára S01E06 – And the Fables of Doom

Nehéz szavakba öntenem, hogy mennyire cuki és imádnivaló volt a mostani epizód – igazi szívmelengető és bájos történet, olyan humorbonbonokkal, amiktől elhomályosodik az ember szeme!

atitkokkonyvtara.s01.e06.4

A könyv ezúttal egy szokatlan helyre küldi el a négyest, ahol a szokásosnál is furább dolgok történnek: egy troll három autót is leránt a hídról, a polgármester pucéran rohangál a városban, majd egy óriási farkas bájos főkötővel beront a város közepébe, és ha nem lenne ott Jake, bizony tragédia is lehetett volna a dologból. Eve és csapat eleinte nem tudják mire vélni a dolgot, de Jenkins rájön, hogy ezúttal egy nagy erejű könyv állhat a háttérben, ami megeleveníti a meséket – és sajnos nem azokat az éneklős, boldog verziókat, amiket Cassandra úgy szeret, hanem az eredeti történeteket.

A város szép lassan felbolydul a farkasok, hercegek és hercegnők láttán, és ha a srácok nem találják meg gyorsan a könyvet, akkor a katasztrófa akár globális méreteket ölthet, ám még ennél is szörnyűbb, hogy a megelevenedő mesés alakok az élőktől veszik el energiájukat, aminek súlyos következményei lehetnek.

atitkokkonyvtara.s01.e06.1

A készítők most igazán kitettettek magukért, és nem csak azért, mert ilyen bájos és vicces sztorival már rég találkoztam (vagyis csak két hete, a karácsonyi epizódjukban, de ez most mellékes). Fogták a klasszikus meséket és úgy helyezték modern környezetbe, hogy szinte alig változtattak rajta. Ráadásul az egész mögé kerekítettek egy komplex és koherens hátteret, ami logikus és érthető is. Különösen a kvázi fizikai rész tetszett: az anyagmegmaradás törvénye, illetve a hatás ellenhatás – nem hittem volna, hogy ezeket az ismereteket egy könyvtárosokról szóló sorozat is kiválóan be tudja mutatni.

Természetesen hőseinkre is, mint mindig hatással van a mesevilág, és ezt olyan szemkápráztatóan cuki módon csinálják, hogy a nézőnek ráég a mosoly az arcára – nem viccelek, még mindig vigyorgok! Jake, a Vadász, két olyan szereplő, akik nem is állnak messze egymástól, így egy ideig nem is lehet kiszúrni a különbséget, ám ami Eve-vel és Cassandrával történik, na, ott már érezni lehet a turpisságot, csak éppen nem a várt, vagy megszokott formában.

atitkokkonyvtara.s01.e06.3

Minden szórakoztatás mellett, még karakterépítésre is maradt idejük az alkotóknak, ugyanis most Ezekielnek egy olyan oldalát sikerült megmutatniuk, amivel még nem találkoztunk – bár azért érződött, hogy több van a srácban, mint amit mutat. Ezekiel természetessége és önmagában való hite ritka és szinte példa nélküli, ráadásul, ahogy a kislánnyal bánt a kórházban, az egyszerre volt szomorú és vicces is – mindezeken túl pedig nagyon igaz.

Olykor nem tudok betelni a sorozattal, ezért járom az internetes szupersztrádát folytatás után kutatva, de eddig semmilyen információt nem találtam arról, hogy vajon lesz-e további évad A titkok könyvtárából. Reménykedek benne, hogy igen, mert ez a heti negyvenvalahány percnyi színtiszta boldogság kell az élethez.

atitkokkonyvtara.s01.e06.1

A jó hír: jövő héten dupla adagban érkeznek kedvenc könyvtárosaink, akik megmutatták, hogy önmagukon is kellően tudnak nevetni – mi meg rajtuk. És mondtam már, hogy cukik?

Na, és melyik szemfüles trekkie szúrta ki az eheti vendéget?

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..