Abszolút úgy álltam neki ennek a sorozatnak, hogy na, tessék, megint egy nyálas valami, ráadásul a VH1-tól, szóval tudtam, milyen minőségre számíthatok – értsd gagyi. Ehhez képest remekül szórakoztam, a csatorna sokat nőtt a szememben, és végre egy olyan csajos sorozat is fut a tévében, amit még élvezni is lehet – a Szívek szállodája első évadai óta erre nem találtam példát. Bájos karakterek, őszinte pillanatok, valódi érzelmek: ez a Hindsight.

hindsight.s01.e01.4

Becca (Laura Ramsey) a másnapi esküvőjére készül vőlegényével, Andyvel (Nick Clifford) és családjával, megint. Becca már tíz évvel korábban – nagyon fiatalon – férjhez ment a dögös Seanhoz (Craig Horner), ám ez a kapcsolat kudarcba fulladt. Ekkor romlott meg a kapcsolata legjobb barátnőjével, Lollyval (Sarah Goldberg), akivel azóta nem beszélt, és most, hogy számot vet életével, rájön, hogy bár Seant el tudta engedni, Lolly még mindig hiányzik neki. A sors különös fintoraként találkozik egy idegennel, majd szörnyű fejfájás közepette elájul a lakása felé tartó, megakadt liftben. Mikor magához tér tíz évvel korábban találja magát, szintén az esküvője napján, ám most Seanhoz készül hozzámenni. Szülei még mindig együtt vannak, bátyja (John Patrick Amedori) még nem járta meg az elvonókúrákat, és Lolly még mindig a legjobb barátnője. De vajon mi lenne most a helyes lépés: előröl kezdeni az egészet, vagy mindent megváltoztatni?

hindsight.s01.e01.3

A Hindsight a „mi lett volna ha” gyakran bevetett motívumát alkalmazza, és remekül kezeli ezt a dolgot. Végig halljuk Becca narrációját, életére, múltjára a tépelődései és okfejtései pedig valósak, megérthetőek és sokszor kaotikusak. Pont emiatt válik azonnal megszerethető karakterré, mert bár felnőtt és tudja, mit csinál, valójában fogalma sincs, mit is művel, csak teszi amit kell – egyetlen egy momentuma nem volt a szereplőnek, amiért nem lehetne kedvelni. Becca és Lolly viszonya zseniális – bár keveset mutattak még belőle – legjobb barátnők, külön filmes nyelvük van, és mindketten őrültek, de erről csak ők tudnak, mert a külvilág szemében ők teljesen normális emberek. Becca, mikor rájön, hogy visszatért valahogyan a múltba, azonnal Lollyhoz szalad, mert biztos benne, hogy a lány lesz az egyetlen, aki hisz neki.

Rég láttam már olyan műsort, ami őszintén és okosan képes ábrázolni a csajos barátságokat, és szerintem az évadban még inkább megmutatják majd kettejük kapcsolatát, annak mélységét, és valószínűleg fény derül a titokra is, ami miatt ez a kvázi testvéri kapcsolat örökre megtört.

hindsight.s01.e01.2

Mint sci-fis, azonnal elkezdtek pörögni a fogaskerekeim, hogy vajon miképpen is „utazott” vissza Becca a múltjába, és bár konkrét választ nem adtak – valószínűleg nem is fognak –, azért pedzegettek egy-két apróságot, és ez nekem nagyon tetszett. A másik ügyes dolog a filmben a két idősík kezelése. Becca második házasságának előestéjén még az e-mailjét ellenőrizte a mobilját, másnap már a csipogójával sem boldogult. A moziban futó filmek, a tévéadás, mind-mind tökéletesen alátámasztják, hogy Becca immár 1995-ben van – ezáltal nyújtanak a nézőknek is egy kis nosztalgiautazást a discmanek és vhs-ek világába. Mivel az otthont adó csatorna a VH1, ezért rengeteg jó zene szól a sorozatban, és mind olyan helyen, ahova passzol – persze itt is a kilencvenes évek nótái viszik a prímet.

Igen, a Hindsight nagyon hajaz a Beig Ericára, de ez nem is baj, mert nem lekoppintja, hanem a hasonló történettől teljesen függetlenül működik. A sorozatot mindenkinek ajánlom, mert vicces, bájos, és van benne valami olyan csajos felhang, ami túllép a sokszor negatív, hisztis-nyavalygós részen, és megmutatja, hogy a nők valójában nem olyanok, amilyennek a sztereotípia beállítja őket.

hindsight.s01.e01.1

Én mindenképpen megnézem az első évadot, ami tíz epizódból fog állni, és majd évadértékelőt fog kapni.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .