Kicsit fura, kicsit gagyi, de nagyon teátrális volt a mostani epizód, ám mindenekelőtt nagyon John Constantine-os.

Constantine - Season 1

Miután Anne Marie lelőtte Johnt és otthagyta meghalni a csatornában, John egy korábbi ismerősét, a démon Pazuzut hívta segítségül. Mivel a lény egyenesen a pokolból szállt fel, hogy démoni alakjában kiszabadulhasson John testéből, ezért meg is gyógyította a haldokló férfit. John azonban elszámolta magát, méghozzá nagyon: miután Chas megtalálta őt odalenn, és kihozta a felszínre, a démon elszabadult John testében, átvette az irányítást, és mikor legközelebb látjuk a férfit, akkor egy mészárlás közepette, vérben fürödve tápászkodik fel a földről. Nem számít, hogy bandatagokat ölt meg, azonnal bedugják egy mexikói börtönbe bedugták a férfit egy mexikói börtönbe – és hol is lehetne jobb helyen egy démon, mint egy seregnyi bűnös között, akik csak siettetik annak kiszabadulását.

Zed egy furgonban tér magához, de eltökélt szándéka, hogy nem megy vissza apjához, aki ismét rosszra használná fel képességét. De ahogy Zed is fogalmazott, egy varázsló mellett tanul néhány trükköt az ember. Chas, miután elérte Zedet telefonon, a lány is képbe került és azonnal utazott Mexikóba, hogy aztán rávegye Anne Marie-t, közösen szabadítsák ki, illetve fel Johnt – már ha nem túl késő a számára.

constantine.s01.e09.3

Nem gondoltam volna, hogy a múltkori epizód után egy gyakorlatilag börtönszöktetésről szóló részt fogok látni, ám ez az ötlet egyszerre tetszik is, meg nem is. A váratlansága és a szokatlansága nagyon bejött, ahogy az az apró pofátlanság is a múltkori epizód végén, mint ahogy az is, ahogy megvezettek az epizód promóképei. Ugyanakkor zavart is, mert ennél egy sokkal nagyobb szabású történetre számítottam, és a folyamatos huzavonák elvették a sztori élét – és ez indokolta nálam a gagyi megjelölést.

John természetesen remekelt: hozta a megszállt férfit, akinek habzik a szája, az angyallal, Mannyvel megint vitázó haldoklót, aki ráébred önnön ostobaságára, vagy az áldozatkész embert, aki inkább meghal, és a pokolra távozik, mintsem engedjen a démonok királyának, hogy betegye a lábát a földre. Ehhez nagyban hozzájárult a színész, Matt Ryan tehetsége, mert minden egyes jelenet súlyát képes volt átéreztetni a nézővel.

Constantine - Season 1

Aki fölött nem tudok napirendre térni az Anne Marie – a nő hol egy szentként, hol egy bestiális önző dögként van ábrázolva, és ez a kettő ellentmond egymásnak. Kapcsolata Johnnal hosszú múltra tekint vissza, de nehezemre esik elhinni, hogy a férfi ilyen gyorsan megbocsátotta volna a csatornában történteket a nőnek, és ez baromira zavart. Ugyan az írók próbálták valós és érthető indokokkal alátámasztani Anne Marie tetteit, próbálták megmagyarázni, hogy miért olyan, amilyen, de ezzel csupán azt érték el, hogy a karakter folyamatos ellentmondásokba keveredett önmagával. Tudom, hogy a nő csupán mellékszereplő, és megosztó jellemként hozták be a történetbe, de ha egy picivel jobban átgondolják jellemét, akkor talán összeegyeztethetőbbek lettek volna a tettei a kimondott szavaival.

Constantine - Season 1

Bár sok minden történt a héten, például láthattuk, milyen John, mikor egy démon kísérte belülről, azért ez az epizód inkább egy filler szagú, előkészítő rész a nagy fináléhoz – ami túlságosan is gyorsan robog felénk, miközben a folytatásról még semmi hír sincs. Gyerünk NBC, legyél jófej!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .