A múltkori riadalmakra természetesen megérkezett a gyógyír az új résszel, így most már aki nem látta előre, az is megnyugodhat, hogy semmi sincs veszve. Bár azt nem jelenteném ki, hogy elégedett is vagyok.

sailormoon47

Szóval elég riasztó volt, hogy a múltkor Usagi az öngyilkossság mellett döntött, s úgy tűnt, a történelem megismétli önmagát. Ezen felbuzdulva Metalia sem teketóriázik, nála van az ezüstkristály, Sailor Moon sem áll az útjába, az uralma alá hajthatja a világot. Azt a bizonyos kását viszont egyáltalán nem eszik olyan forrón. Ugyanis csodával határos módon a két kardcsapást, amely végzett az ifjú szerelmesekkel, felfogta Mamoru órája és a négy, kristállyá változott lovag. Azt viszont már kevesen tudják, hogy ezzel a történelem ugyanúgy magát ismételte, hiszen Serenity életét korábban már megmentette Endymion, akiét pedig a hűséges társai. Így már nagyobb eséllyel szállhatnak szembe a királynővel is, aki viszont nem óhajtja megkönnyíteni senkinek a dolgát.

sailormoon44

Szeretnék valami szépet mondani erről a megmentősdiről, hogy mennyire megható, vagy romantikus, de nem igazán sikerül. Számomra egyszerűen kusza. Olyan, mintha a rajzoló sose tudná eldönteni, hogy mit kezdjen a szereplőivel, néha elborul az agya és akkor bántja őket, aztán gyorsan meggondolja magát és visszavonja. Persze, ismerjük a radírt, de történetvezetés szempontjából ez egyáltalán nem célravezető.

Ami még böki a csőröm, hogy Usagin továbbra sem látok semmi karakterfejlődést, pedig már nem kevés dolgon ment keresztül. Volt egy pillanat, ahol felcsillant bennem egy kis remény, hogy na, majd most, de végül megint csak összeomlott és feladta a harcot. Mind tudjuk, hogy a nagy vezetőknek szüksége van támogatókra, akik segítenek felállni, amikor nehéz az élet. De aki vezető, az nem is omolhat össze minden teher alatt.

sailormoon46

Viszont ami kiemelten tetszett, az Luna kiborulása. Hiszen ő megígérte, hogy vigyázni fog a hercegnőre, azonban az ígéretét látszólag nem sikerült betartani – és nem kétséges, hogy a szívéhez is közel áll a lány. Kifejezetten könnyfakasztó volt, ahogy könyörögni kezdett egy kis segítségért, hogy a hercegnő életben maradhasson. Engem megvett kilóra.

sailormoon45

Szóval szép-szép, de most már nem csak rajztudásban kéne fejlődni, de történetvezetésben is, mert ez így elég hullámzó minőség, és egy idő után elmegy tőle az ember kedve – mint például most nekem. Persze erre rá lehet vágni, hogy régen meg túl sok volt az ugyanolyan rész, ami igaz is, de legalább ott állandó volt, és aki hozzászokott, az nem is csalódott. Nem tudom hova tenni ez az új Sailor Moont.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .