Trinity Blood

A Trinity Blood nem egy korszakalkotó mű, kis hazánkban azonban mégis egy eléggé ismert és nagy átlagban szeretett anime – amit meg is tudok érteni, úgy is, hogy nincs benne a top 10-es listámban. Jöjjön hát a Vér és Kereszt, avagy a vámpírok kicsit sem hétköznapi kialakulásának legepikusabb története.

 Trinity Blood1

A távoli jövőben játszódik történetünk, ahol két óriás frakció néz egymással farkasszemet: a többségében emberek lakta, a Vatikán irányítása és oltalma alatt álló területek, és a leginkább matuzsálemek (ők a vámpírok) lakta Birodalom. Albion a semleges, és kis hazánk is szerepet kap Istvan név alatt futó fővárossal, egyfajta ütközőállamként, Kádár Gyula vezetésével. (Itt azért a történész leborul egy kicsit) Budapesten találkoznak össze főhőseink, Abel Nightroad atya és Esther nővér – akit én Sakura (Naruto) mellett a legidegesítőbb női főszereplő címre jelölnék. Ők, és még pár tagból összeverődött csapatuk veszi fel a harcot a Rózsakereszt Renddel (nem, nem fogom leírni németül), akinek vezetője az annyira nem titokzatos Cain Nightroad.

 Trinity Blood3

Kezdünk akkor mindent előröl: tudjuk már az első pillanatban, hogy Abel atya nem átlagos ember, a móka kedvéért, egy olyan létforma, ami a matuzsálemek vérével táplálkozik, de csak akkor enged vérszomjának, ha baj van (szóval minden részben legalább egyszer). Célja, hogy megvédje a kis vöröst, Estert, akinek… olyan titka van, amiről még ő maga sem tudott. Adva van melléjük egy robot pap, aki áldás helyett ólmot oszt, egy marcona inkvizíciós vezető, (személyes kedvencem), és egy fiatal (kinézetű) matuzsálem alkotja a központi csapatot a történetben, amire azért van kinek ráakaszkodnia – mert a mellékszereplő gárda hála az égnek elég színes.

 Trinity Blood2

Történet szempontjából sem lehet okunk a panaszra, mert kellően eposzi a kisebb szálak betoldásával is kezdve az űrkutatáson át, a giganikus háborúkig, a bolygót szétválasztó érdekellentétekkel bezárólag. Hiába láttuk ezt már pár helyen azért, itt is megmarad ennek a témának a varázsa, mert van ami azzá tegye – a szereplők, akik megérik ezeket. Persze azért ez az anime sem tökéletes: kihagyott karakterek, a mangában érdekes, de másképp bemutatott jelenetek, de ezt már szintén megszokhattuk a kor animéitől.

 Trinity Blood5

A Trinity Blood azért egy szerethető alkotás, sok vérrel, drámával, humorral és persze a lehető legvagányabb öltözetű tagokkal, szárnyas vagy éppen tüzet előcsiholó vámpírokkal, és erős emberekkel.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés:Anime Challenge Középhaladó szint - 07-Ghost | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..