Ezzel a résszel hivatalosan is véget ért az American Horror Story negyedik évada, a Freak Show. Mint korábban is, most is azt tudom mondani, hogy tökéletesen beidőzített zárás volt, frankó kis csattanóval, de ennek ellenére mégis gyenge epizóddal.

ahsiv50

Miután Dandy felvásárolta a cirkuszt, nem nagyon teketóriázott, egyből elkezdte a saját képére formálni az egészet, naphosszat ugráltatva a társulatot. Természetesen a született sztár, Elsa helyére is saját magát rakta, ezzel mindössze egyetlen probléma van: ő nem sztár, hanem pszichopata. Ezt a a véleményét a társulat nem is nagyon titkolja, főleg, mert nem igazán tetszik nekik, hogy idejön egy gazdag kis ficsúr, ugráltatja őket, mindenért ők a hibásak és közéjük akar férkőzni. Szegények még nem tudják, hogy Dandy látszólag egészséges, valójában sokkal nagyobb freak, mint amilyenek ők valaha is lesznek. Ez azonban nem változtat a tényen, hogy a sok kis torzszülött bizony összetart bármi áron, ő viszont már nem számíthat senkire – még a csini kis pisztolya is csúnyán cserbenhagyja őt.

ahsiv48

Eközben Elsa sikeres szökését követően Hollywoodban próbál előrejutni, ahol azonban senkinek nincs könnyű dolga, ráadásul ő még német is, és az emberek rettegnek, hogy esetleg kommunista. Szerencséjére azonban akad olyan kedves, jótét lélek, aki végül felkarolja és segít neki eligazodni a csillogás útvesztőjében, az eredmény azonban végül cseppet sem olyan, mint amilyet megálmodott magának, sőt, épp ellenkezőleg. Habár a rivaldafény az örök szerelme, szeretet nélkül még egy ilyan csillag sem érzi jól magát, mint ő. Bizony, ez szomorú, és nem ő az első, akiről ilyet hallunk. Ez viszont remek alkalmat adott az alkotóknak arra, hogy megvillantsák a képernyőn még egyszer Edward Mordrake-et és Twistyt.

ahsiv51

Maga az epizód elég gyengére sikeredett, legalábbis úgy az első negyvenöt perce, majd a maradék hat perc hozta a csattanót, ami viszont nagyon frankó lett. Be kell valljam, erre még véletlenül sem számítottam – na jó, van, amire azért igen – így aztán teljesen paff lettem és még egy pár percig mosolyogva ültem a monitor előtt. Ha happy ednek nevezném, hazudnék, viszont akkor is, ha nem nevezném annak. Pontosan olyan freak volt, mint az évad szereplői, és talán ez volt benne a szép.

Az viszont számomra elég nagy csalódás, hogy amúgy maga az epizód rettenetesen gyenge volt. Tudom, hogy évadzárót – pláne jót – nem könnyű készíteni, de azért ez eddig nem jelentett túl nagy problémát. Unatkoztam, semmi újat nem láttam, az egyetlen pozitívum az volt abban az első negyvenöt percben, hogy Dandy nem öltözött fel rendesen. Ez azonban sajnos a fiúkat nem fogja kárpótolni, úgyhogy ha pasi lennék, akkor semmit nem tudnék megdicsérni. Igazából ezt a részt felpakolták Mordrake papa hátára, aki megadta az utolsó percek jelentőségét, a többit meg csak úgy lepakolták, hogy nesze nektek, kitöltöttük az időt.

ahsiv49

Azért összességében egy elég jó kis évadot zártunk, szerintem izgalmas volt és élvezetes. Gyakran ugyan számomra felkavaró volt – legalábbis érzelmileg – de ez szerintem csak még több pluszt adott hozzá, a karaktereket pedig közelebb hozta hozzánk. Nem kevés titokra fény derült abból is, hogy mi a kapcsolat az évadok között, úgyhogy azt mondom, most aludjunk egy kicsit, aztán egy kiadós horkolás után készen állok a következőre.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .