The 100 S02E09 – Remember Me

Így kell visszajönnie egy sorozatnak a téli pihenés után: merészen, okosan és drámaian – hihetetlen, hogy a The 100 micsoda változáson ment keresztül a tavaly nyári kezdet óta!

the100.s02.e09.1

Miután Clarke megölte Finnt, a földiek vezetője, Lexa, megengedte az égieknek, hogy a bosszú ennyivel elintéződjön, ám Clarke-ot ez kevéssé vigasztalja, mikor szerelmét ő maga szúrta hasba. Ám Lexának még az a kikötése, hogy Finn holttestét az általa megöltekkel égessék el, és bár Abby vonakodik ezt megtenni, Clarke azonnal rábólint. És mikor azt hihetnénk, hogy a lányt nem lehet mélyebbre taszítani, akkor megjelenik számára Finn, és szinte követi őt mindenfelé. A látomások hatására Clarke kezdi elveszteni a talajt a lába alól, de különös módon Lexa nyújt neki vigaszt, persze a maga kissé nyers, őszinte stílusában. Az egyesség megköttetett, ám a földiek nem nézik ezt jó szemmel!

A Mount Weatherben rekedtek is küzdenek szabadulásukért és Jasper és Monty ötlete nyomán rádióüzenetet akarnak küldeni a kint lévőknek, remélve, hogy meghallják segélykérésüket. Ehhez azonban szükség van pár holmira, egy nagy adag szerencsére, egy kis fifikára, és Jasper csókolózási képességére.

the100.s02.e09.3

A bunkerban rekedtek része igazán izgalmasra sikeredett, és egy kicsit viccesre is, hiszen a Monty-Jasper páros mindig képes valami mókásat összehozni abban a kutyaszorítóban, amiben vannak, csak hát minden néző – és jómagam is – a Clarke körüli eseményekre volt kíváncsi, érthető módon. Bár az előző epizódnál aggódtam, hogy valamilyen formában megmentik Finnt az alkotók, és mégsem merik meglépni egy főszereplő kiírását, ez a félelmem elszállt a máglyánál. Az epizód egy gyönyörű ívet járt végig, aminek kezdete és vége is Clarke jellemének változása. A lány összetört a veszteség súlya alatt, ám Lexa felnyitotta a szemét valami fontosra, és olyan tanácsot adott neki, ami talán kegyetlenségnek tűnik, de egy igazi vezetőnek ilyennek kell lennie, mert a nehéz döntéseket meg kell hozni – hiszen a helyes út és a könnyű út sosem ugyanaz.

the100.s02.e09.2

Külön pluszt jelentett számomra a földlakók egy újabb szokásának bemutatása, ugyanis igazán élvezem ennek az érdekes társadalmi berendezkedésnek minden darabját, még akkor is, ha kegyetlen. Lexa és emberei közötti hierarchia a fegyelmen és a félelmen alapul, de működik, és a százévnyi elszigeteltség, technikai hiány és szenvedés közepette teljesen érthető, hogy miért is alakult ki így a földlakók társadalma.

Egy valami volt igazán zavaró a történetben, és az természetesen Clarke anyjának, Abbynek a hozzáállása, mintha az írók nem lennének teljesen tisztában azzal, hogy mit is kívánnak kihozni a karakterből, így a nő néha remekel, mikor vezetőként kell helytállnia, néha meg olyan ostoba, hogy az már fáj. De különösen akkor haragudtam meg rá, mikor a padlón lévő Clarke-ba kvázi még belerúgott azzal, hogy előhozakodott a lány apjának halálával. Még én is megsajnáltam Clarke-ot a szenvedései közepette, pedig én igazán nem kedveltem a karaktert, de még nekem sem jutott volna eszembe egy ilyen mély sebet feltépni.

the100.s02.e09.4

Összességében a Remember Me volt a második évad eddigi legokosabban felépített és legdrámaiabb része, de még hátra van a nagy csata a hegyi emberekkel, ami szintén hatalmas finálét és minőséget sejtet.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

4 hozzászólás

  1. Ennyire jó lenne tényleg? Első évadot elszenvedtem pár részig, de nem igazán volt kiemelkedő.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..