A japánok mindig kitalálnak valami hajmeresztően bizarr témát, hogy megpróbálják a kedves nézőt riogatni, és erre remek példa egy városi legendából lett 2009-es film, a Teke Teke. Ebben a filmben aztán minden van: tini szerelem, tini mészárlás, félbe vágott, kezein futkosó szellemlányról nem is beszélve.

 Teke Teke1

Teke Teke története szomorú és egyben iskola példája annak, hogy aki gyűlölettel a szívében száll a sírba, annak akarata akár a halált is legyőzheti. Teke Teke (vagy Kashima Reiko, ki hogy ismeri), még ember korában nagyon népszerűtlen volt, sokat bántották, így öngyilkosságot követett el (egyes információk szerint inkább gyilkosság volt): egy vonat félbe vágta. Felsőteste minden éjjel ott kísért annál a feljárónál, ahol levette magát, és áldozatot keres, akivel hasonlóan végez, mint vele a vonat egykoron.  Ez persze az eredeti elmondás, itt a filmben más az áldozat és más miatt éled fel bosszúszomjas szelleme, de hogy értsük a művet, ismerni kell az eredeti legendát is.

 Teke Teke2

Főhősnőnk Kana (Yuko Oshima) és legjobb barátnője Ayaka (Mai Nishida)  sem hiszi el ezt a legendát, jobban érdekli őket, hogy egy fiúval járjanak, aztán Ayaka egy este később megy haza, és a sors összehozza Teke Tekével – és persze nem jár jól szegény. Másnap este barátnője is találkozik a fél rémmel, ám őneki sikerül megmenekülnie (mert nagyon gyorsan futott), és eldönti, miután tudja az igazságot, hogy Teke Tekét le kell nyugtatni. Segítségére van ebben újságíró nagynénje (Mami Yamasaki) és legjobb barátja, elhunyt barátosnéjának szerelme. De, itt is előjön az örökérvényű mondás: ne packázz a szellemekkel, mert sosem tudhatod, mikor kerül újra a hátad mögé.

 Teke Teke3

Szerintem a Teke Teke egy jó film. Bár nem egészen úgy adja vissza a legendát, ahogy én és sok más horror mániás ismeri, de hangulatban remek, és az elferdített előtörténet is megállja a helyét minden szempontból. Azt nem mondom, hogy a japánok minden sablontól mentesek – mert nem azok – de bennük még élnek ezek a legendák, ezáltal úgy képesek visszaadni, hogy azt már majdnem hitelesnek vesszük.

Teke Teke4

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .