A mostani epizód egy teljesen új szintre emelte a The 100 minőségét, a történéseket és a szereplőket – persze egy apróbb negatívum becsúszott, de ha minden sorozat ilyen javuló tendenciát mutatna, akkor tényleg a tévézés aranykorát élhetnénk.

the.s02.e11.4

Lincoln sikeresen bejuttatta Bellamyt a hegy belsejébe, ám a férfinak nagy árat kellett fizetnie érte – megvan a veszélye annak, hogy visszazuhan a drog rabságába, amire a hegyi emberek rákényszerítették. Ám Bellamynak sincsen könnyű dolga, hiszen az aratóba vitték, hogy lecsapolva a vérét saját embereiket gyógyítsák vele. Bellamyt az utolsó pillanatban megtalálja Maya, aki sajátjait elárulva megmenti a srácot, akinek még egy váratlan kéz is a segítségére siet.

Monty eltűnése kapcsán Jasper teljesen kifordul önmagából és megtámadja Mount Weather elnökét, ám ez a hirtelen felindulás egy olyan lavinát indít el, amire senki sem számított. Eközben megtámadják Clarke-ot, a támadók egyikét azonban Octaviának sikerül elfognia és Camp Jahába viszik. A kihallgatása nem jár sikerrel, amin Clarke, az édesanyja, Abby és Marcus összekapnak – vajon helyes-e megkínozni valakit az információért, amit talán nem is birtokol? Clarke pedig szépen lassan elveszti hitét vezetői kvalitásában, amit a többiek is azonnal megéreznek, ám csak egy lökés hiányzik a lánynak, hogy ismét a toppon legyen.

the.s02.e11.1

Bellamy útja Mount Weatherbe sem volt piskóta – különösen útitársa, Lincoln áldozata okán –, ám ami bent várt rá, az minden képzeletet felülmúló szenvedés. Ráadásul a sorozat készítői ezúttal nem mutattak meg nekünk minden durva részletet, inkább érzékeltették a kínt, és a színész, Bob Morley maximálisan elhitette velem karaktere fájdalmát és szenvedését. Hihetetlen számomra, hogy az első évad rossz színészei ilyen nagyszerű játékot képesek bemutatni – ebből amúgy kérek még, jó sokat. A játék a színekkel és az árnyékokkal szintén dobott a hangulaton, és az amúgy is szűk ketrec nemcsak Bellamyt roppantja össze, hanem a nézőt is.

De ha azt hittük, Bellamy tragédiáját nem lehet tovább fokozni, akkor bizony nagyon mellé lőttünk. A szabadulásának percei brutálisak, az életéért való küzdelem, miközben a reszkető Maya a pisztolyt tartja és az igen apró, de annál hasznosabb váratlan segítség elegye eszméletlenül erős – állítom, hogy a sorozat egyik, ha nem a legjobb jelenetét láthattuk most. Az igazság azonban sokkal brutálisabb erő, mint azt Bellamy hitte volna, ráadásul Maya egyszerű, ám igen velős kijelentése is rádob egy lapáttal – igen vannak ártatlanok mindkét oldalon, ezt pedig nem szabad elfelejteniük.

the.s02.e11.3

A táborban játszódó jelenetek, de leginkább a feles csetepaté zavaró volt és erőtlen (pláne Bellamy jeleneteinek tükrében), ugyanakkor pont az epizód végén kristályosodott ki, hogy Clarke és Abby csatája mivé válhat, és vajon ki az igazi vezetője az égieknek, aki ráadásul a földiek tiszteletét is maradéktalanul kivívta.

the.s02.e11.2

A mostani epizód talán az évad csúcsa, ami kellően átírja a történetet, és ha a finálé csak fele ilyen jó lesz, mint a Coup de Grace, akkor én maradéktalanul elégedett leszek a The 100 második évaddával, és tűkön ülve várom a már berendelt folytatást.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “The 100 S02E11 – Coup de Grace”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .