A mostani epizód az egész show esszenciája: humoros, stílusos, kicsit ijesztő, olykor bugyuta, komoly kérdésekkel foglalkozik, és megmutatja a barátság és az erő igazi mibenlétét.

Constantine - Season 1

Zed a rejtélyes pincében élvezi az egyik különleges szoba nyújtotta kényelmet, amely úgy fest, mintha egy az ő szájíze szerint szabott meditációs kert, ám ezt az idilli tájat megzavarja John csörtetése, aki egy újabb feladattal bízná meg a tisztánlátó lányt. Ezúttal azonban Manny kérését követi, aki szerint a közeli kórházba egy különös beteget szállítottak, és ezt az esetet kéne megvizsgálnia a csapatnak. Viszont a sürgősségire kéne bejutniuk, amihez szükségük van egy balesetet szenvedett emberre – még jó, hogy éppen ott van Chas és a csavarhúzója.

A kórházban Zed egy olyan erős látomást tapasztal, amitől rohama lesz, és ő maga is fekvőbeteg lesz, ám előtte még a koponyavizsgálat során találnak valami igen furcsát a lány fejében. John végső elkeseredettségében Mannyt a földhöz „ragasztja”, így az angyalnak nincs más választása, mint megtapasztalni az emberi létezés fájdalmát és örömét is – utóbbira azonban senki sem számított. Az áldozatok egyre csak szaporodnak, mire John és Manny rájön, hogy mi lehet a felelős, addigra talán Zedet is elveszíthetik.

cons.s01.e12.1

Imádtam a mostani részt, még akkor is, ha voltak pillanatok, mikor bugyutának tűnt. A humor megint nagy szerepet kapott – hála az égnek! – ezúttal azonban Manny szolgáltatta a legtöbbet: az angyal ismerkedése a földi dolgokkal bájos, de leginkább az az affér volt tőle a legviccesebb. Harold Perrineau remekül hozta a megszeppent angyalt, aki nem tud mit kezdeni a dologgal, de persze azért örömét leli is benne – nem hiába dicsértem halálra a színészt az OZ-ban.

Zed és John kapcsolata egy új szintre lépett – és nem romantikus értelemben –, a lány kétségei önmagában és látomásaiban az epizód egyik csúcspontja, és az előtérbe tolt gonosz elleni nyomozást is lenyomta. Zed és Manny beszélgetése pedig bár nem válaszolta meg a kérdéseket, furcsa mód mégis megtette – Mannynek ebben igaza van, nem számít, hogy az erő honnan jön, ha jóra használod fel.

Constantine - Season 1

Az utolsó pillanatok voltak a legszebbek, mikor a templomban ültek és John egy olyan titkot árult el Zednek, amire senki sem számított, de sok mindent megmagyarázott a férfi jellemével kapcsolatban. Zed szemében a bűntudat és rajongás keveréke, amit csak tovább fokozott Manny jelenléte – micsoda szép pillanatok!

Igen, a Constantine megint megmutatta, hogy miért van helye és létjogosultsága egy országos televíziós csatornán, mert vicces volt, okos, és egy olyan dolgot tanított meg (megint), amit nem lehet elégszer hangsúlyozni.

cons.s01.e12.4

Az utolsó előtti rész végére érve pedig minden Constantine rajongóban felmerül a gondolat, hogy mi is lesz az NBC döntése: vajon folytatják jövőre, vagy kaszát kap? A csatorna már több sorozatából is berendelte a folytatást, ám a Constantine jövőjéről mélyen hallgatnak – talán nekünk is Manny segítségét kéne kérnünk.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .