A mostani epizód egy remekül összerakott darab, morális problémákkal, társadalmi feszültségekkel, hittel, nehéz döntésekkel – de azért a múlt heti epizódot nem tudta űberelni.

the100.s02.e12.3

Bellamy immáron a hegy belsejében tevékenykedik, ám feladata nem könnyű: ki kell szabadítani az ott foglyul ejtett földieket, le kell állítani a hegy biztonsági rendszerét és vele együtt a savas ködöt, és meg kell menteni a százak maradék tagjait – a hangsúly pedig a maradékon van. Mivel az elnököt saját fia leváltotta, ezért szabaddá vált az út a doktornő előtt, aki bizony nem kímélve pácienseit rendre a halálba küldi azokat. Clarke terve elé így még nagyobb akadály hárult, és hála a belső kémnek, az az Bellamynak Ravenék rájönnek a hegyi emberek nagy tervére, ami szó szerint a pusztulást és a háború végét hozhatja el számukra.

Ezalatt Jaha mit sem sejtve az égieket ért csapásokról vándorol a holt zónában, ami nem áll másból csak sivatagból, és homokból, na meg egy kis forróságból. Ám útjuk során egy rettegő és sorsára hagyott lányt találnak, akire korábban rátámadtak a sivatagi utazók fosztogatói, megölték testvérét és elvették mindenét. Jaha megkönyörül a lányon, bár követői közül sokan tiltakoznak ellene, viszont furcsa mód pont Murphy az, aki Jaha mellé áll, és átadja vizét a lánynak. De a lány bőven tartogat még meglepetéseket – meg egy kis flörtölést Murphyvel.

the100.s02.e12.4

Bellamy még mindig a kulcsfigura a háború megnyeréséhez, rajta áll vagy bukik a dolog, és a srác ekkora nyomás alatt is képes logikusan dönteni – ami engem persze azonnal lenyűgözött. Raven segítségével egyre mélyebbre ássa bele magát a hegy gyomrába, remélvén, hogy talál valami olyat, amivel kiszabadíthatja a többieket és lekapcsolhatja a gyilkos ködöt, ám a srác valami sokkal fontosabbra bukkan. Hála Raven útmutatásának sikeresen kreáltak egy hordozható rádiót, aminek köszönhetően Bellamy, és általa Clarke és Raven kihallgathatták a hegy első számú emberének titkos tervét – ez pedig hatalmas aduász lett Clarke kezében.

Tondc-be (értitek, Washington DC) rohanván Clarke elsőnek Lexával tárgyal az ügyről, aki egy olyan döntést hoz, amit bár meg lehet kérdőjelezni, sőt, még akár el is lehet érte ítélni, de a földiek vezetőjének mindenben igaza van. Clarke bár az elején vonakodik, ám mégis meghozza morálisan megkérdőjelezhető vezetői döntését, ami bár nem helyes, mégis szükséges, és ahogy Lexa is rávilágított, ez háború, itt bizony lesznek áldozatok.

the100.s02.e12.2

A hegyben ragadtak elszigeteltsége és ebből fakadó rettegése szinte tapintható volt a képernyőn – ismételten bravó, bravó! – és Jasper kétségbeesve próbál helyes döntést hozni, de nem sok lehetősége maradt, ráadásul a többiek nem hiszek el neki, hogy a záródó ajtók mögött Bellamyt látta. Ám kedvenc trójai falovunk ezúttal is megtalálja a módját, hogy segítsen emberein – Ravennek hála pedig egy olyan bravúros tervet eszelnek ki, ami a többieknek még a bosszú lehetőségét is megadja.

the100.s02.e12.1

Még mindig nem semmi, hogy honnan hova fejlődött a The 100, pláne úgy, hogy finoman építgetik közben a mellékszálakat, karaktereket mélyítenek el, és mégis kellő idő marad a háborúra, ami már így is sok vért kívánt.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .