El is érkeztünk a Constantine fináléjához, ami keserédes szájízt hagyott maga után: az epizódban minden a helyén volt, vicces és rémisztő volt egyszerre, érdekes tanulságokkal fűszerezve, de ez valójában nem egy finálé – látszik, hogy az alkotók a kezdet kezdetén abban reménykedtek, hogy az NBC több epizódot is berendel a show-ból.

Constantine - Season 1

A véres telihold árnyékában három lány egy elhagyott körhintán rátalál az ijedt Vestára, akit éppen egy ijesztő férfi zaklat. A lányok megnyugtatják és hazaviszik a kissé még ijedt Vestát, akinek olyan életet ígérnek, amilyenről mindig is álmodott. Csak azt elfelejtették közölni a kislánnyal, hogy valójában a ház A férfié, aki a Sátánt imádja, és aki nemsokára elveszi feleségül és utána meg is fojtja őt, hogy lelke örökre az övé legyen.

Jim Corrigan eltűnt személyek után nyomoz, és mivel szokatlan jeleket talált néhány hirtelen mumifikálódott testet, ezért John és Zed segítségét kéri az ügyben, ám egy aprócska hullagyalázás után kiderül, hogy az eltűnt lányok és a különös sátáni jegy összefüggnek. De a feltárt holttest tartogat még egyéb meglepetéseket is John régi halott barátja figyelmezteti őt egy vérdíjra, amit a fejére tűztek, és amire valószínűleg már rá is harapott egy nagyhatalmú varázsló. Johnnak azonban előbb meg kell mentenie egy ártatlan gyermeket, és csak utána foglalkozhat a maga problémájával, miközben szegény Zednek is elkélne a segítség, hiszen ő még mindig látja lelki szemei előtt a halott Corrigant.

Constantine - Season 1

Az epizód igen érdekes és rémisztő volt, különösen az elhagyott aprócska játszótér – amiktől én különösen rettegek – miatt, az alkotók remekül támaszkodtak a nézők félelmeire, az árnyak és a vörös Hold összjátékára, így egy igen érdekes atmoszférát teremtettek meg. Ugyanakkor a vidámpark tükörlabirintusában a kék szín vált uralkodóvá, ezáltal egy különös kontrasztot, szinte már éteri hatást is bele tudtak keverni az epizódba.

Corrigan és Zed kapcsolata a lány látomásai miatt nagyon sérülékeny. Zed bűntudata és önmarcangolása nem engedi őt kiteljesedni, ám egy ilyen teher mellett ez érthető is. A felbukkanó Manny azonban segítő kezet nyújt a látomásaival küzdő lánynak, és megmutatja neki, hogy nem a víziók az igazi ajándék, amit kapott, hanem a szabad akarat és választás lehetősége.

cons.s01.e13.3

Na, lehet tippelni ki harapott rá a John fején lévő vérdíjra! Úgy bizony, Papa Midnite, aki egy vudu zombi segítségével próbálja megölni Constantine-t, ám kedvenc démonológusunkat nem ejtették a feje lágyára. A finálé csavarja is ebből a konfliktusból táplálkozik, ám ez csak az utolsó pár percben derül ki – és én nem kicsit csalódtam a dologban. Úgy tűnik, a szálak mozgatója egy nagyhatalmú lény, ám motivációja ismeretlen, és az, ahogyan bedobták valódi kilétét a mostani epizódban már-már zavaró és hatásvadász.

cons.s01.e13.1

Bár az NBC kaszálta a show-t, azért nem kell megijedni, ugyanis kiszervezik a Syfy-ra, ami ugyan azzal jár, hogy az alkotók kisebb költségvetésből fognak dolgozni, de cserébe nem kell majd visszafogniuk magukat a thrilleres jeleneteknél, és a fekete humor is jöhet szűretlenül. Ja, és át is nevezik Constantine-ról Hellblazerre – csakúgy, mint a képregény címe.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .